Dit is hem dan: de nieuwe Lenovo ThinkPad 10

26 april 2014 2 Minuten 0 Reacties
Lenovo-ThinkPad-10-3

Een grote verrassing kunnen we het niet meer noemen na het lekken van nagenoeg alle specificaties en een aantal afbeeldingen, maar Lenovo heeft zelf deze week de nieuwe ThinkPad 10 online gezet. Uit de productpagina van Lenovo Australia kunnen we alle specificaties en verschillende persfoto's halen.

De Lenovo ThinkPad 10 is nog niet officieel door Lenovo aangekondigd maar nu de tablet op de officiële website van de fabrikant staat mogen we er van uitgaan dat een lancering niet lang meer op zich zal laten wachten. We hebben echter nu al alles dat we moeten weten over dit model, behalve de adviesprijs.

De ThinkPad 10 is een nieuwe 10.1-inch Windows 8 tablet die, net als de andere modellen in de ThinkPad-serie, met name op zakelijke gebruikers gericht is. De tablet is voorzien van een ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en wordt aangestuurd door een Intel Atom Bay Trail Z3795 quadcore-processor.

Verder is de tablet uitgerust met 2GB of 4GB aan werkgeheugen, 64GB of 128GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, 802.11n WiFi, Bluetooth 4.0, een miniHDMI-poort en stereospeakers.

Advertentie

De Lenovo ThinkPad 10 kan voorzien worden van een 32-bit-versie van Windows 8.1 maar later moeten er ook modellen met een 64-bit-versie van Windows 8.1 en Windows 8.1 Pro verschijnen. De Pro-versie wordt standaard niet met Office 2013 Home & Student geleverd, de andere modellen wel.

Dat is nog niet alles want voor diegenen die graag schrijven, notities maken of tekenen komen er modellen met een active digitizer in het display en een meegeleverde stylus. Voor diegenen die ook onderweg willen werken worden er modellen met 4G LTE gelanceerd. Deze modellen beschikken ook over een vingerafdrukscanner en NFC.

Lenovo brengt daarnaast verschillende accessoires voor de tablet op de markt, waaronder een dock met diverse aansluitingsmogelijkheden, een Ultra Keyboard voor het tikken van lange teksten, en een Quickshot Cover met een flapje over de camera dat, wanneer opengeklapt, direct te camera-app laat opstarten.

Zoals gezegd zijn de prijzen nog niet officieel bekendgemaakt maar vorige week plaatse een aantal winkels de tablet reeds online voor prijzen tussen de 500 en 900 euro.

Reacties (0)