Deze controller is bedoeld voor de iPad Pro 9.7

05 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
ipad-pro-controller

Fabrikant Gamevice heeft een controller aangekondigd die is bedoeld voor de 9.7-inch-versie van de iPad Pro, maar ook voor de iPad Air en iPad Air 2. De controller brengt vier actieknoppen, twee analoge knuppels en meer met zich mee.

De Gamevice-controller voor iPad Pro 9.7, iPad Air 2 en iPad Air

Het gaming-landschap op de markt voor mobile gaming is flink veranderd in de afgelopen jaren. De markt verschuift van dedicated gaming-apparaten, zoals die van Nintendo en Sony, naar een alles-in-één touchscrene device waar je ook op kunt gamen. Desondanks geniet de controller nog wel altijd de voorkeur ten opzichte van een touchscreen-besturing en dat is waar bedrijven als Gamevice op inhaken. Dit bedrijf maakt al sinds 2014 controllers voor Apple-producten en vanaf deze maand zal er ook eentje verschijnen voor de 9.7-inch iPad Pro.

Je kunt de controller in de Lightning-poort van je iPad plaatsen. Daardoor is er geen vertraging aanwezig. Je plaatst de iPad in het midden van de controller, die vier actieknoppen, twee analoge knuppels, vier triggers, een vierpuntdruktoets (d-pad) en een pauzeknop aanbiedt. Daarnaast is er een app genaamd Gamevice Live, die spelers laat zien met welke games de controller werkt. Zo hoef je dus niet zelf meer te zoeken naar compatible titels. Deze controller kan ook gebruikt worden in combinatie met de iPad Air en iPad Air 2.

Prijs en beschikbaarheid

Het is momenteel nog niet duidelijk of de Gamevice-controller naar Nederland komt. In de Verenigde Staten kost de accessoire 99,95 dollar. Er komt ook een versie aan voor de eerste iPad Pro; die moet in het tweede kwartaal van 2016 verschijnen.

Reacties (0)