Apple vervangt kapotte iPad 4 door iPad Air 2

16 april 2017 1 Minuut 2 Reacties
iPad-Mini-vs-iPad-4

Wie een redelijk oude iPad 4 heeft die kapot is en ermee naar een Apple Store gaat, loopt kans dat hij wordt vervangen door een iPad Air 2. Kennelijk zijn de iPads 4 op.

Dit was de iPad 4

Klanten in Amerika hebben dit al ondervonden. De iPad 4 kwam in 2012 op de markt, naast de eerste iPad mini. Apple ondersteunt de iPad 4 officieel nog steeds, maar ze worden allang niet meer verkocht.

Geen exemplaren meer

Vervangende exemplaren bij reparatiecentra zijn kennelijk ook op, waardoor klanten nu meemaken dat ze een veel modernere iPad Air 2 mee krijgen als hun iPad 4 niet meer tot leven kan worden gewekt, of niet meer gerepareerd kan worden.

Dat is goed nieuws voor eigenaren van een kapotte iPad 4, want de iPad Air 2 heeft een veel snellere processor en is ook een stuk dunner.

Advertentie

Eerste retina-iPad

De iPad 4 was de eerste tablet van Apple met een retina-display. Nieuw was destijds de lightning-connector, die in plaats kwam van de veel bredere stekker van oudere iPads. Een Apple A6X-chip dreef deze vierde generatie iPads aan. De iPad Air 2, die in het najaar van 2014 verscheen, was niet alleen voorzien van een flink snellere processor, maar ook van een vingerafdruksensor.

iPad Air 2 ook eindig

Vreemd genoeg is de iPad Air 2 ook niet langer in productie, dus het valt te bezien hoe lang Apple kan doorgaan met het vervangen van oudere iPads door de Air 2.

Wil je alles over de laatste generatie iPads lezen? Kijk hier.

Reacties (2)