Apple presenteert nieuwe iPad Air (2022)

08 maart 2022 2 Minuten 0 Reacties
iPad Air 2022 1

Apple heeft vandaag tijdens zijn Keynote de nieuwste generatie iPad Air gepresenteerd. De 2022-generatie van de iPad Air beschikt over de M1-chip, die ook in de iPad Pro terug te vinden is.

iPad Air 2022

Zoals verwacht brengt de iPad Air 2022 vele betere prestaties dan zijn voorganger. Volgens Apple is de iPad Air zelfs sneller dan de gemiddelde Windows-laptop. De iPad Air is dan ook bedoeld voor allerlei taken, van werk en creatieve uitingen tot games en het streamen van video. De verbeteringen zijn vooral onder de motorkap terug te vinden. Het uiterlijk is grotendeels gelijk gebleven aan zijn voorganger, met een Touch ID-vingerafdrukscanner in de Power-knop bovenop.

De tablet is voorzien van een 10.9-inch retina liquid cristal display met 2360×1640 pixels, een helderheid van 500 nits en een coating tegen reflecties. In dit nieuwe model is geen ondersteuning voor 120Hz ProMotion beeldverversing toegevoegd. Deze functie blijft exclusief voor de iPad Pro-familie.

Aan de voorzijde zien we een 12 megapixel ultra wide-camera terug, inclusief ‘center stage’. Hiermee is het mogelijk om videogesprekken te voegen waarmee meerdere personen goed zichtbaar in beeld zitten of staan. Op de achterzijde bevindt zich een camera met flitser.

Apple heeft ook de usb-c-poort van de nieuwste generatie iPad Air verbeterd. Het overzetten van video’s en foto’s via een usb-kabel moet zo’n tweemaal sneller gaan. Ook is er ondersteuning voor de Apple Pencil 2 waarmee op de tablet getekend en geschreven kan worden, en natuurlijk voor Apple’s Magic Keyboard.

De iPad Air 2022 is voorzien van iPad OS 15. Op het eerste gezicht is er niet veel veranderd in deze versie van het besturingssysteem voor de iPad. Features als Split View en Slide Over zijn nu makkelijker te vinden en te gebruiken, en daarnaast bieden ze meer mogelijkheden. Met SharePlay kunnen je tijdens een FaceTime-gesprek van alles delen met familie en vrienden. Met de release van iPadOS 15.4 en macOS 12.3 heb je dankzij Universal Control maar één muis en toetsenbord nodig om tegelijkertijd op je Mac en je iPad te werken, zonder dat je dit van tevoren hoeft in te stellen.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad Air 2022 komt in een grijze, licht grijze, blauwe, roze en paarse variant op de markt. Je hebt de keuze uit een 64Gb en een 256GB variant, en natuurlijk ook uit een WiFi-only en een 5G-variant. De bestellingen kunnen vrijdag geplaatst worden, waarna de eerste leveringen 18 maart verwacht worden. De WiFi-modellen van iPad Air zijn verkrijgbaar vanaf 698,50 euro en de Wi-Fi + Cellular-modellen zijn er vanaf 868,50 euro

Apple Pencil (2e generatie) is apart verkrijgbaar voor 135 euro. Magic Keyboard voor de nieuwe iPad Air kost 339 euro en is verkrijgbaar in zwart en wit. De Smart Keyboard Folio voor de nieuwe iPad Air kost 199 euro. De Smart Folio voor de nieuwe iPad Air kost 89 euro en is verkrijgbaar in zwart, wit, Electric Orange, Dark Cherry, English Lavender en marineblauw.

Reacties (0)