‘Developers versie Windows 8 voor ARM chips komt in februari’

30 januari 2012 1 Minuut 0 Reacties
Windows-8-start

Tijdens de CES 2012 zagen we al een aantal Windows 8 ARM tablets voorbij komen maar ermee spelen was nog niet mogelijk. De meesten werden achter glas geplaatst met als waarschijnlijke reden dat Windows 8 simpelweg nog niet stabiel genoeg was voor ARM chips. Eerder verschenen er berichten dat Windows 8 hierdoor pas in 2013 voor de ARM varianten zou verschijnen maar dat lijkt nu mee te vallen.

Microsoft liet eerder al weten dat in februari de beta versie van Windows 9 voor x86 processor uitgebracht wordt. Volgens bronnen van CNET heeft Microsoft inmiddels ook een stabiele versie van Windows 8 voor ARM chips weten te maken en zou de eerste versie voor ontwikkelaars en hardware fabrikanten welke in dezelfde maand zou moeten verschijnen. De bronnen zeggen zelfs dat het besturingssysteem zeer indrukwekkend en stabiel is. Ook geven de bronnen aan dat de ARM alternatieven honderden dollars goedkoper kunnen worden dan de x86 (Intel en AMD) varianten.

Het nadeel van Windows 8 tablets met een ARM processor is dat er waarschijnlijk geen toegang geboden wordt voor de traditionele desktop interface. Daarbij is het alleen mogelijk om met speciale Metro applicaties te werken en niet met de programma’s die gemaakt zijn voor Windows 7 en eerdere versies. Microsoft zou om deze reden Windows 8 voor ARM snel willen uitrollen om de hoeveelheid beschikbare Metro applicaties, gebaseerd op HTML5, snel te vergroten.

Bron: Slashgear

Reacties (0)