ARM onthult nieuwe processoren met oog op VR en AR

30 mei 2016 1 Minuut 0 Reacties
ARM Mali-G71

ARM heeft twee nieuwe processoren onthuld met het oog op Virtual Reality en Augmented Reality; de Cortex-A73 en de Mali-G71.

ARM is op maandag naar buiten getreden met twee gloednieuwe processors. Het bedrijf heeft aangekondigd binnenkort de markt te zullen betreden met de Cortex-A73 en de Mali-G71. Het is de bedoeling dat nieuwe smartphones gaan profiteren van de processors om er zo voor te zorgen dat de telefoons ook de nieuwste games en virtual reality-ervaringen aan kunnen. Smartphones met de nieuwste chips moeten we in 2017 gaan verwachten.

Cortex-A73

ARM heeft via zijn persbericht benadrukt dat de Cortex-A73 de opvolger is van de Cortex-A72. Het is de bedoeling dat de nieuwe CPU-core uiteraard betere prestaties gaat leveren dan zijn voorganger. Duidelijk is alvast dat de Cortex-A73 over kleinere en zuinigere kernen beschikt. ARM bracht daarnaast naar buiten dat onder andere Marvell, HiSilicon, Mediatek en Huawei al een licentie hebben gekregen om te gaan werken met de nieuwe chip. Uit tests is tot op heden gebleken dat de Cortex-A73 1,3 keer betere prestaties biedt dan zijn voorganger. In dat geval moet de chip wel gebruikt worden op 10nm en en 2,8 GHz.

Mali-G71

De Mali-G71 is op zijn beurt de opvolger van de Mali-T880 en de verbeteringen zijn fors. Bij het ontwikkelen van deze nieuwe GPU heeft men vooral nagedacht bij de ontwikkelingen van Virtual Reality en Augmented Reality. Daarom is gebruik gemaakt van Bifrost, een architectuur die er onder andere voor moet zorgen dat de nieuwe processor tot vijftig procent betere graphics levert. De GPU zal te koop komen in vijf verschillende uitvoeringen: de 4-, de 6-, de 8-, de 16- en de 32-core. ARM claimt overigens dat de 32-core-variant voor betere prestaties kan zorgen dan processors uit bepaalde laptops.

Bron ARM Via Liliputing

Reacties (0)