De vier beste en duurste tablets, en wat voor moois ze voor je kunnen doen

12 december 2016 4 Minuten 1 Reacties
Microsoft-Surface-Pro-4-review-feature

Wat zijn de allerbeste premium tablets op de markt? Die vraag is makkelijk beantwoord. Maar hoe kun je die tablets het beste gebruiken? Tablets Magazine vertelt je welke tablet de beste is voor veelschrijvers, filmkijkers, tekenaars, zakenlui en studenten. Dit zijn geen goedkope tablets, en ook geen kleine jongens. Dit zijn de beesten waar je echt wat mee kunt. Geen goedkope Chinese dingetjes, maar het echte werk. We gaan van start.

Films kijken doe je op de Samsung Galaxy Tab S2

De Galaxy Tab S2 is het beste wat de Koreaanse fabrikant in huis heeft. Het is ook meteen de duurste. Maar daar krijg je een scherm van hoge kwaliteit voor terug. Deze tablet is beschikbaar in twee formaten, 8 inch en 9,7 inch. De tablet is onmogelijk dun, zodat je hem fijn vast kunt houden als je er een film op kijkt. Want voor die taak is deze tablet uitstekend toegerust.

Met zijn amoled-scherm van enorm hoge kwaliteit -2048 x 1536 pixels – en heldere kleuren is elke film die je hierop ziet een genot. In onze review van deze tablet schreven wij: ,,Dat kleuren nu op een veel natuurlijker wijze worden weergegeven betekent voor ons dat dit echt één van de allerbeste tabletschermen is die we ooit hebben mogen gebruiken.” Kortom, Galaxy Tab S2 kopen, snel Netflix-app en YouTube installeren en lekker urenlang bingewatchen.

Tekenaars doen het op de Apple iPad Pro

De Apple iPad Pro is de duurste tablet die er is. Ga je voor de grootste, met een scherm van 12,9 inch, dan moet je diepe zakken hebben. Maar ook de kleinere 9,7 inch variant is flink aan de prijs. Echter, ben je een tekenaar, dan is dit de tablet die je moet hebben.

Met de Apple Pencil kun je er hele digitale kunstwerken op creëren. In onze review waren we zeer onder de indruk van de digitale pen. ,,Ik durf zelfs wel te beweren dat dit de beste stylus is die ik persoonlijk ooit gebruikt heb”, schreef hij.

Verder is de iPad Pro natuurlijk een uitstekend toegeruste tablet met een supersnelle processor, het beste scherm van alle iPads (2732 x 2048 pixels) en met een toetsenbord eraan vast, kun je er behoorlijk productief mee zijn. Kortom, tekenaars kunnen er nog veel meer mee doen. Maar de Pro-iPads zijn wel de enige geschikte tablets die er nu zijn voor tekentaken.

Schrijven doe je op de Google Pixel C

Tekenen is niet je hobby, maar schrijven wel. En je wilt niet hebben dat je creatieve teksten verdwijnen na een softwarefout. Welnu, de Google Pixel C is – met zijn bijpassende toetsenbord – ideaal voor schrijvers, of anderen die veel tekst produceren. Via de cloud Google Drive wordt elke letter die je op de tablet tikt, meteen opgeslagen. Zo raak je nooit wat kwijt. Een geruststellend gevoel.

Pixel C

De Google Pixel C ziet er daarnaast ook nog eens erg mooi uit. Het toetsenbord klikt magnetisch vast aan de tablet en doet dichtgeklapt tevens dienst als beschermhoes voor het scherm. Voeg daarbij de uitstekende type-ervaring van dit toetsenbord, en schrijvers weten welke tablet ze moeten hebben. De Google Pixel C dus.

Studenten en zakenlui pakken een Microsoft Surface Pro 4

De Surface Pro 4 is de allerduurste tablet uit de stal van Microsoft. Deze tablet is eigenlijk een vermomde laptop. Met een volledige versie van Windows 10 erop, kun je er alles mee doen wat je met een volwaardige desktop-pc of een high-end laptop kunt doen. In onze review schreven we over de Surface Pro 4: ,,De verbeteringen vertalen zich in de praktijk voor het eerst in een systeem dat echt als serieuze laptopvervanger gezien mag worden.” Daar kan de hele pc-wereld dus een punt aan zuigen.

Microsoft-Surface-Pro-4-review-totaal

Er zit ook nog eens een pen bij, zodat je hierop kunt tekenen en schrijven. De Surface Pro 4 heeft een groter scherm dan zijn voorgangers – 12,3 inch – en dit scherm heeft een hoge resolutie van2736 x 1824 pixels. Voorts is deze tablet voorzien van de laatste Intel Core i5- en Core i7-processors, die je ook in computers terugvindt. Daarbij heeft deze tablet een slanker ontwerp. Wie voor een hele tijd klaar wil zijn, koopt een Surface Pro 4.

Meer tips en tablets

Wil je meer tips lezen? Neem dan ons uitgebreide archief met tips eens door. Voor meer informatie over de verschillende Android-tablets, raden we je aan onze tablet database eens door te nemen. Een overzicht van de beste tablets ongeacht het budget vind je in ons beste tablets archief.

Reacties (1)