Gesponsord Mobile Gesponsord door Actuele- aanbiedingen.nl

De verschillen tussen de iPhone 13 en iPhone 12 (ADV)

01 maart 2022 3 Minuten 0 Reacties
iPhone 12 vs 13

Met de komst van de iPhone 13 is er voor de echte fans maar één ding dat er op hun netvlies gebrand staat: het aankoopbewijs van deze gloednieuwe smartphone. Want ook al heb je een fijne iPhone, het blijft aantrekkelijk om de nieuwste versie in handen te hebben en je van alle gemakken te voorzien die deze nieuwste editie geeft. Heb je zijn voorganger in handen en geniet je nog van alles wat een iPhone 12 heeft, dan is het wel zo verstandig om de verschillen even in kaart te brengen en te bekijken of het de moeite waard is. Daarom zetten wij een aantal verschillen voor jou op een rijtje, zodat jij goed beslagen ten ijs komt en de juiste keuze kunt maken. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 12 en de iPhone 13.

Hoewel er ongeveer een jaar tijdsverschil zit tussen de laatste en nieuwste Apple iPhone release, heeft Apple niet stilgezeten. Zo zijn er nieuwe functies die een echte fan zeker in huis wil hebben en het gebruiksgemak op verschillende gebieden verbeterd is. Om te beginnen bij de camera’s. Deze zijn iets aangepast en diagonaal geplaatst op de 13e versie. En heb je te maken met tegenlicht? Geen probleem! Zelfs met veel tegenlicht kun jij in perfectie zien wat er allemaal op je scherm gebeurt. Een andere leuke toevoeging op de iPhone 13 is de filmmodus. Zo kun je met deze functies video’s in diepte afspelen en meerdere effecten toevoegen wanneer je zelf besluit om als videograaf te werk te gaan.

Ook heeft de iPhone 13 de combinatie van een 12 MP groothoek camera, 12 MP ultra groothoek camera en een 12 MP selfiecamera en een slimme HDR4 voor foto’s. Speelt de camera voor jou een belangrijke rol en wil je ook foto’s kunnen maken wanneer je aan het bewegen bent? Dan biedt de nieuwe iPhone leuke voordelen. Is de prijs toch nog iets te hoog voor je, dan kun je natuurlijk altijd even kijken bij de laatste iPhone 13 deals. Ook qua sensor scoort de iPhone 13 ten opzichte van de iPhone 12 beter. Deze is groter waardoor je echt haarscherpe foto’s kunt maken. Een grotere sensor en pixels zorgen er namelijk voor dat er meer diepte, scherpte en een betere opslag van het licht ontstaat, wat de foto’s scherper maakt. Hierdoor zal er minder ruis op je foto te zien zijn en zal je het verschil in kwaliteit vermoedelijk direct merken. Deze nieuwe editie geeft je nog minder redenen om voor een spiegelreflexcamera te kiezen naast je iPhone 13. Je kunt als professionele fotograaf door het leven.

Daarnaast is de opslag ook iets waar je voor zou willen overstappen. Waar de 12e editie een maximale opslag van 256 GB heeft, doet de iPhone 13 Pro daar nog een schepje bovenop en kun je tot maximaal 512 GB gaan! Dit betekent dat je nog minder hoeft na te denken over welke video’s je wel of niet wil bewaren om de opslag overzichtelijk te houden. Ook zijn er nieuwe kleuren uitgekomen, waardoor je ook aan de buitenwereld laat zien dat jij de laatste editie in handen hebt. Zo zijn er blauw en roze aan toegevoegd, waar de kleuren paars en groen plaats voor hebben moeten maken. En hoe zit het met de batterij? Met een iPhone 13 speel je net iets langer video’s af (tot 19 uur i.p.v. 17 uur) en heb je tot wel 2,5 uur langer plezier in gebruik.

Advertentie

Toch hebben deze iPhones ook overeenkomsten. Zo hebben ze beide een 6,1-inch scherm, waardoor jij niet alleen op groot scherm kunt appen, maar ook heerlijk series op je gemak kunt wegkijken. Kun je ook bij de nieuwst en oudere versie draadloos opladen en ook qua design is er niet veel aan veranderd.

Vind je de iPhone 13 momenteel nog iets te duur? Wanneer een nieuwe versie uitkomt, gaat de prijs van zijn voorganger altijd iets omlaag. Ga daarom bijvoorbeeld voor een refurbished iPhone 12, wat een scherpere prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

Dit artikel is gesponsord door Actuele- aanbiedingen.nl.

Reacties (0)