De beste Windows 8 tablets van dit moment (zomer 2015)

23 juni 2015 + 10 minuten 0 Reacties
Surface-3-review-gebruik

Deze week is de zomer van 2015 weer aangebroken en dus kun je van ons weer een overzicht van de beste Windows 8 tablets van dit moment verwachten.

Nu de temperaturen weer omhoog gaan en de zomer officieel begonnen is, is het natuurlijk weer tijd voor een overzicht van de beste Windows 8 tablets van dit moment. Mogelijk is dit de laatste keer dat we Windows 8 behandelen want Windows 10 wordt komende zomer officieel uitgebracht. Op het gebied van Windows 8 is er echter voldoende gebeurd de afgelopen maanden maar het overzicht van de beste Windows 8 tablets is grotendeels onveranderd.

We zetten elk seizoen de beste tablets van dit moment onder elkaar, en in dit artikel kijken we naar het Windows-besturingssysteem. De tablets, convertibles en hybriden die we hierin opnemen selecteren we aan de hand van de reviews die we de afgelopen tijd gepubliceerd hebben en de ervaringen die bezoekers hebben achtergelaten in onze tablet database. Daarnaast kijken we naar de ontwikkelingen in de markt en de prijzen van de verschillende apparaten. Mocht Windows 8 niet het besturingssysteem zijn waar jouw voorkeur naar uitgaat dan kun je terecht in onze overzichten van de beste Android tablets en de beste tablets algemeen. Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Een tablet kiezen is niet eenvoudig, zelfs niet als je de keuze al op Windows 8 hebt laten vallen. De perfecte tablet voor jou is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Wat zijn je verwachtingen, welke eisen stel je aan een tablet en welke voorkeuren heb je? We proberen met de meest algemene wensen en eisen rekening te houden in dit overzicht maar toch kan het zijn dat de voor jou perfecte tablet, hybride of convertible er niet tussenstaat. Mocht je echter zelf uit willen zoeken wat de beste tablet is voor jouw wensen, voorkeuren en verwachtingen, neem dan ons review archief eens door. Ook raden we je aan onze artikelen met waar je op moet letten bij het kopen van een tablet en vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet door te nemen.

Advertentie

Wat is Windows 8?

Het mag inmiddels duidelijk zijn wat Windows 8 precies is. Deze versie van Windows is inmiddels al een tijdje beschikbaar en hoewel het de bedoeling was dat Windows 8 vooral ook op tablets zou verschijnen is daar maar weinig van gekomen. Ja, er zijn tablets met Windows 8 uitgerust maar echt positief zijn we er niet vaak over geweest. Wel zijn we meerdere malen enthousiast geweest over de convertible- en hybride-categorie. Maar, er is goed nieuws want Windows 10 staan om de hoek. Deze versie van Windows moet komende zomer verschijnen en niet veel laten krijgen we de eerste hardware met Windows 10 te zien. Alle apparaten die op Windows 8 draaien kunnen gratis en eenvoudig van Windows 10 voorzien worden. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn of Windows 8 het besturingssysteem voor jou is, neem dan onze vijf redenen om voor Windows 8 te gaan door. Lees ook meer over alle nieuwigheden in Windows 10.

De beste tablets van dit moment

Het aanbod is wat uitgedund wat betreft stand-alone Windows 8 tablets maar de afgelopen maanden hebben we diverse nieuwe convertibles en hybriden met Windows 8 zien verschijnen, waarvan er drie in dit overzicht verschijnen. We verwachten dat stand-alone tablets pas weer interessant worden zodra Windows 10 officieel uitgebracht is. Na de zomer krijgen we dus waarschijnlijk de eerste Windows 10 tablets te zien. In dit overzicht vind tablets, hybride laptops en convertibles die reeds in Nederland te koop zijn en waarvan ook reeds reviews en ervaringen gepubliceerd zijn. We houden in dit overzicht geen speciale volgorde aan.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Microsoft Surface Pro 3

Het topmodel op het gebied van Windows 8 is natuurlijk nog steeds de Microsoft Surface Pro 3, het referentie-apparaat van het bedrijf uit Redmond. Maar, de Pro 3 krijgt er deze keer concurrentie bij. Microsoft laat met de Surface Pro 3 zien wat Windows 8 te bieden heeft, in een premium jasje en met indrukwekkende specificaties.

De Microsoft Surface Pro 3 is een high-end apparaat met een 12-inch hoge resolutie display en een active digitizer stylus. Ook zijn er verschillende configuraties die bij jouw wensen kunnen aansluiten en kun je ook op deze tablet weer een aantal fraaie accessoires aansluiten, bijvoorbeeld om het geheel comfortabel als laptop te gebruiken. De Surface Pro 3 moet als segment op zich gezien worden, als laptop heeft het apparaat echt nog wel wat nadelen, maar als tablet ook. Maar als Surface is het een prachtige combinatie die grote delen van de twee werelden weet samen te voegen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3 of lees onze Surface Pro 3 review.

HP Spectre 13 x360

Wat is dan die nieuwe concurrent van de Surface Pro 3? Dat is de HP Spectre 13 x360. HP legt met dit apparaat de lat zeer hoog, wellicht nog iets hoger dan Microsoft zelf doet. Niet alleen biedt de Spectre 13 x360 een indrukwekkend goed display, ook is de bouwkwaliteit boven gemiddeld en de prestaties zijn zeer goed.

De HP Spectre 13 x360 is voorzien van een 13.3-inch display met full hd- of quad hd-resolutie, komt met een 360 graden draaibaar scherm, is uitgerust met een krachtige Intel Core-processor die vergezeld wordt door 8GB aan werkgeheugen, en beschikt over voldoende draadloze en fysieke aansluitingsmogelijkheden. Voor dit alles moet wel minimaal zo’n 960 euro betaald worden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Spectre 13 x360 of lees onze HP Spectre 13 x360 review.

Microsoft Surface 3

Microsoft heeft de afgelopen maanden ook van zich laten horen, met de introductie van de Surface 3. Deze goedkopere versie van de Pro is vooral gericht op studenten en zelfstandige ondernemers maar komt nog steeds met veel van de interessant features die de Pro-versie biedt. Zo kun je het keyboard erbij aanschaffen, is de stylus los te koop en beschikt de tablet over de ingebouwde kickstand.

Advertentie

Voor een prijs vanaf 609 euro is de Surface 3 een prima alternatief voor diegenen die minder budget hebben en minder eisen aan de prestaties en accessoires stellen. We hebben de Surface 3 inmiddels uitgebreid getest en zijn met name enthousiast over het scherm, de zeer slanke en lichte behuizing van hoge kwaliteit en de volledige versie van Windows.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface 3 of lees onze Surface 3 review.

Dell Venue 11 Pro 7000

Hoewel we de Dell Venue 11 Pro eigenlijk niet zonder keyboarddock kunnen aanraden is het wel één van de weinige stand-alone tablets die een goede indruk op ons heeft achtergelaten. De tablet is vooral gericht op zakelijke gebruikers, iets dat we direct aan de prijs (vanaf zo’n 650 euro) terugzien. Maar, daarvoor krijg je wel diverse uitbreidingsmogelijkheden, een groot scherm en een groot aanbod aan accessoires.

Voor een premium prijs krijg je een premium Windows 8 tablet met indrukwekkende specificaties, een meer dan prima accuduur, een boven gemiddeld goed display en diverse aansluitingsmogelijkheden. De Venue 11 Pro 7000 is een interessant en compleet pakket voor de zakelijke gebruiker maar zeker ook het overwegen waard voor de productieve consument.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Dell Venue 11 Pro 7000 of lees onze Dell Venue 11 Pro 7000 review.

Asus Transformer Book T100 (Chi)

Asus heeft niet één maar twee interessante Windows 8 hybriden op de markt. De Taiwanese fabrikant lanceerde vorig jaar de nog steeds interessante Transformer Book T100, voorzien van een keyboarddock, Windows 8.1 (met gratis Office 365) en een aantrekkelijke prijs van inmiddels 249 euro. Maar, begin dit jaar is er een premium model bijgekomen in de vorm van de Transformer Book T100 Chi. Deze versie komt met een premium behuizing, een hogere resolutie en een Bluetooth-toetsenbord.

 

Beide hybriden komen met een 10.1-inch display, prima prestaties, een goed functionerend keyboard dock, diverse aansluitingsmogelijkheden en gewoon een compleet pakket waarmee de productieve gebruiker comfortabel aan de slag kan. De Transformer Book T100 Chi is met een prijs vanaf 449 euro iets duurder; het is maar net welke eisen je aan het apparaat stelt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 of lees onze Asus Transformer Book T100 review.
Bekijk alle specificaties, features en prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 Chi of lees onze Asus Transformer Book T100 Chi review.

Asus VivoTab 8

Hoewel Windows 8 en kleine tablets nog steeds geen perfecte combinatie zijn moeten we toch een model uitlichten dat in ieder geval aan een aantal van onze verwachtingen voldoet. De Asus VivoTab 8 is een prima tablet voor diegenen die iets kleins en draagbaars met Windows-software zoeken. Voor een prijs van zo’n 170 euro kunnen we de VivoTab 8 (met een gratis licentie voor Office 365) zeker een aanrader noemen.

De VivoTab 8 biedt toegang tot de volledige versie van Windows 8 en onder de motorkap zien we een Intel Atom Z3745-processor met een maximale kloksnelheid van 1.86GHz terug, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook komt de tablet met een microUSB-poort waarmee een computer of accessoire gekoppeld kan worden, en waarmee de tablet kan worden opgeladen.

Advertentie

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus VivoTab 8. Twee alternatieven voor de VivoTab 8 zijn de Acer Iconia Tab 8W en de Lenovo Miix 3-830.

Overige en nieuwe tablets

In elk beste tablets-artikel lichten we altijd nog een aantal modellen uit die een goede indruk op ons hebben achtergelaten, omdat ze op één of meerdere vlakken uitblinken. Zo is de Dell Inspiron 13 7000 een uitstekende convertible voor de veeleisende en productieve gebruiker en als je op zoek bent naar een high-end hybride met een strak design en krachtige prestaties dan is de fraaie HP Spectre 13 x2 het overwegen waard. Ook de Dell Latitude 13 7350 is voor de veeleisende gebruiker die een groot scherm met hoge resolutie zoekt interessant.

De komende weken en maanden kunnen we ook weer veel nieuwe Windows tablets, hybriden en convertibles verwachten. Sowieso komen na de zomer de eerste apparaten met Windows 10 maar voor die tijd komen er ook nog interessante modellen op de markt. Zo heeft HP de Pro Tablet 608 stand-alone tablet aangekondigd, komt Acer binnenkort met de vernieuwde en betaalbare Aspire Switch 10 E en heeft Asus de vernieuwde Transformer Book T100HA aangekondigd.

Tablets vergelijken

Alle Windows 8 tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)