De beste betaalbare grote smartphones

06 november 2016 5 Minuten 0 Reacties
goedkope-phablets-november-2016

Phablets zijn smartphones met een schermdiagonaal boven de 5,5 inch. Deze apparaten nemen al jaren toe in populariteit, wat ook blijkt uit het feit dat sinds twee jaar ook Apple er een uitbrengt: de iPhone 6/7 Plus. Maar er zijn ook veel goedkopere phablets. In dit artikel vind je de vijf beste grote smartphones van dit moment.

Acer Liquid Z6 Plus

De Acer Liquid Z6 Plus bestaat sinds begin dit jaar. De phablet heeft een 5,5-inch IPS-scherm met een beeldschermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Het apparaat loopt op een achtkernige MediaTek-processor die wordt ondersteund door 3GB ram. Het opslaggeheugen is 32GB, wat ruim is voor deze goedkopere categorie phablets. Een groot scherm heeft een grote batterij nodig; met een accu van 4080 mAh is daarin voorzien. Het design is modern en stijlvol, met een metalen achterkant. Deze phablet is voorzien van een vingerafdruksensor in de homebutton aan de voorkant. De camera maakt foto’s in een resolutie van 13 megapixel, de frontcamera in 5 megapixel. De Acer Liquid Z6 Plus is sinds kort in Nederlandse winkels te krijgen voor prijzen net onder de 250 euro. Een goede en goedkope keus voor wie het wat groter zoekt. De Acer loopt op Android 6.0 Marshmallow.

Alcatel OneTouch Idol 3 5.5

De Alcatel OneTouch Idol 3 is sinds vorig jaar al op de Nederlandse markt. Het is een aantrekkelijke phablet met een 5,5-inch IPS-scherm dat een resolutie biedt van 1920 x 1080 pixels. Onder de motorkap bevindt zich een Qualcomm Snapdragon 615-processor. Die bezit acht processorkernen. Deze phablet heeft 2GB ram en een interne opslagcapaciteit van 16GB. Die kan overigens worden uitgebreid met een micro sd-kaart. Een 13-megapixelcamera op de achterzijde is tegenwoordig redelijk standaard in deze categorie, maar de 8-megapixelcamera aan de voorkant biedt wat meer dan gebruikelijk. De batterij heeft voor 2.910 mAh stroom aan boord. Het apparaat is van plastic gemaakt, maar dit heeft wel een premium uitstraling gekregen. Het besturingssysteem is Android 5.0 Lollipop. Tabletsmagazine heeft deze phablet in een review een negen gegeven.

Honor 5X

De Honor 5X is een phablet met een Snapdragon 616-processor. Deze wordt ondersteund door 2GB ram. Het budgetmerk van Huawei bracht deze phablet in Nederland in februari op de markt. Het apparaat valt op door een luxe metalen uiterlijk dat is te krijgen in de kleuren zilver, grijs en goud. De schermdiagonaal is 5,5-inch. Het scherm is een IPS-exemplaar met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het opslaggeheugen omvat 16GB, maar via een geheugenkaartlezer kan dit worden uitgebreid. De batterij is 3000 mAh groot. De frontcamera bezit een resolutie van 5 megapixel, die aan de achterkant een resolutie van 13 megapixel. Deze phablet is uitgerust met een vingerafdruksensor op de achterzijde. Hij loopt op Android Lollipop 5.1 en is momenteel voor zo’n 215 euro te koop.

Acer Liquid Zest Plus

Een van de goedkoopste phablets op de Nederlandse markt is de Acer Liquid Zest Plus. Deze dunne en compacte phablet is momenteel voor nog geen 190 euro te krijgen. Die prijs is vrij bijzonder voor een telefoon met een 5,5-inch scherm. Voor die lage prijs wordt wel wat ingeleverd aan de hardwarekant. Zo biedt het IPS-scherm een resolutie van 720 x 1280 pixels, wat minder is dan alle apparaten die hierboven staan vermeld. Een vierkernige processor van MediaTek drijft deze telefoon aan. De CPU wordt geholpen door 2GB ram en het opslaggeheugen is 16GB, wat uitbreidbaar is met een geheugenkaart. Opvallend is de grote batterij van 5000 mAh. De camera’s bieden voor een resolutie van 5 megapixel en achter een resolutie van 13 megapixel. De phablet is te krijgen in de kleuren wit en blauw en loopt op Android 6.0 Masrshmallow.

Xiaomi Redmi Note 3

Dit is een buitenbeentje in de lijst, want hij is niet in Nederland te koop. Wel is hij via bijvoorbeeld Gearbest te importeren, een Chinese importwebshop waar Tabletsmagazine goede ervaringen mee heeft. De Redmi Note 3 heeft een premium uiterlijk van zilver- of goudkleurig metaal. De processor is een zeskernige Qualcomm Snapdragon 650, die wordt ondersteund door 2GB ram. Er is echter ook een versie te koop met 3GB ram, maar die is iets duurder. De prijs van deze phablet is het grootste nieuws: hij kost maar 125 euro. De phablet heeft een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, net als de duurdere phablets in dit lijstje. Het apparaat biedt 16GB opslaggeheugen wat kan worden uitgebreid met een micro sd-kaart. De camera biedt de hoogste resolutie van alle hier besproken phablets, 16 megapixel. De frontcamera bezit een resolutie van 5 megapixel. De batterij is 4080 mAh groot, genoeg om het apparaat een dag in leven te houden. Behalve een vingerafdrukscanner op de achterzijde biedt de Xiaomi Redmi Note 3 als extraatje ook een infraroodzender, zodat je er televisies of andere apparatuur mee kunt aansturen. In onze review gaf Tabletsmagazine een negen aan dit apparaat.

Meer informatie en prijzen

Onder dit artikel vind je de laagste prijzen voor een aantal van de hierboven genoemde modellen. In onze tablet database kun je alle phablets en tablets vinden, en je kunt ze bovendien eenvoudig vergelijken.

Reacties (0)