De beste Android tablets van dit moment (herfst 2014)

28 september 2014 + 10 minuten 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-S-review-design-3

Aan het weer kunnen we het nog niet afzien maar de herfst van 2014 is weer begonnen. Tijd dus op de balans weer op te maken door te kijken naar de beste tablets van dit moment.

In dit artikel focussen we ons op Android. We zien een aantal nieuwe modellen terug en één tablet is uit de lijst verdwenen. Ook kijken we vooruit naar de nieuwe Android tablets die we de komende maanden kunnen verwachten.

Elk seizoen pakken we de reviews die we gepubliceerd hebben erbij, kijken we naar de ervaringen van bezoekers die in onze database achtergelaten worden en houden we de ontwikkelingen van de markt in de gaten. Aan de hand van deze informatie stellen we voor elk besturingssysteem een overzicht met de beste tablets van dit moment op, in dit geval de beste Android tablets. Mocht je de voorkeur hebben voor een ander besturingssysteem dan kun je terecht in onze artikelen met de beste Windows 8 tablets en de beste tablets algemeen. De meest recente overzichten van de beste tablets vind in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Een tablet kiezen is tegenwoordig niet eenvoudig meer. Je hebt keuze uit zoveel verschillende merken, modellen en formaten dat de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast is het daarom dus ook lastig om één overzicht met de beste Android tablets voor elke consument te maken. Om deze reden raden we je aan ook ons review archief door te nemen om de beste tablet die aan jouw wensen, eisen en voorkeuren voldoet te vinden.

Alles over Android

De meeste lezers zal het niet ontgaan zijn dat Android binnenkort compleet vernieuwd wordt. Google heeft in de zomer van 2014 namelijk Android L aangekondigd en de verwachting is dat deze versie van Android ergens in oktober officieel uitgebracht zal worden. Maar, voor nu moeten we het nog steeds doen met Android 4.4 KitKat, de versie die alweer ruim een jaar beschikbaar is. De meeste nieuwe tablets die je momenteel in Nederland kunt kopen draaien dan ook op de meest recente versie van Android. Meer over KitKat lees je in ons Android 4.4 KitKat overzicht en alle verbeteringen en vernieuwingen die in oktober gaan komen lees je in ons Android L artikel. Weet je niet zeker of Google’s besturingssysteem de juiste keuze voor jou is? Neem dan ons artikel met vijf redenen om voor Android te gaan door.

De beste tablets van dit moment

Het draait in dit artikel natuurlijk maar om één ding; de beste Android tablets van de herfst van 2014. We hebben deze lijst samengesteld door te kijken naar onze reviews, de ervaringen van bezoekers en de ontwikkelingen van de markt. Er zijn de afgelopen maanden weer een hoop nieuwe modellen gepresenteerd maar ook is een aantal tablets niet meer te koop in Nederland. Onderstaand overzicht is echter niet compleet gewijzigd ten opzichte van de zomer maar de verwachting is dat het overzicht voor de winter van 2014 weer wat nieuwkomers zal bevatten. Tijdens IFA 2014 in september zijn namelijk verschillende topmodellen gepresenteerd die we op korte termijn in Nederland verwachten en ook op korte termijn verwachten te testen. Onderstaand overzicht bevat overigens geen speciale volgorde.

Asus Transformer Pad TF103C

De eerste Android tablet in ons overzicht is direct een nieuwkomer. Asus heeft in de zomer van 2014 verschillende nieuwe Android tablets aangekondigd, waaronder deze hybride. De Asus Transformer Pad TF103C is een betaalbare Android tablet, met een prijs van 269 euro, maar daarvoor krijg je toch aardig wat. Zo beschikt dit 10.1-inch model over een volwaardig keyboard dock en is de tablet voorzien van Android 4.4 KitKat met daar overheen een fraaie skin van Asus.

Het meest interessante aan de Asus Transformer Pad TF103C is het totaalpakket dat je krijgt; een complete Android tablet en laptop in één, met voldoende aansluitingsmogelijkheden en een recente versie van Android. Dit alles werkt vrij soepel en kost je relatief weinig geld. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, onder meer wat betreft de camera’s en accuduur, maar de prijsbewuste consument kan met dit model geen miskoop doen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Pad TF103C of lees onze Asus Transformer Pad TF103C review.

Samsung Galaxy Tab S

Samsung mag natuurlijk niet in ons overzicht ontbreken en de topmodellen van de Koreaanse fabrikant zijn de Galaxy Tab S tablets. Deze tablets, in formaten van 8.4-inch en 10.5-inch, beschikken over een amoled-display, dé belangrijkste feature. Dit display, met hoge resolutie, biedt een zeer hoog contrast, diepe zwartwaarden en een hoge helderheid. Is het display belangrijk voor je? Dan mag de Galaxy Tab S niet op jet verlanglijstje ontbreken.

Maar, dat is niet alles want de Galaxy Tab S tablets beschikken ook over een krachtige processor die prima prestaties biedt, een zeer slank en strak design en een recente versie van Android met daar overheen de TouchWiz-interface van Samsung. Ook zijn ze voorzien van een vingerafdrukscanner zodat de content op je tablet extra beveiligd is. Kortom, absolute aanraders voor diegenen met voldoende budget en de wens voor een high-end tablet.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 8.4 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 8.4 review.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)

Ook de Asus MeMO Pad 7 (ME572C) is een nieuwkomer maar met dit model spelen we eigenlijk een beetje vals. Op het moment van schrijven is de review van deze tablet namelijk nog niet gepubliceerd (verschijnt op 1 oktober), maar we kunnen al zeggen dat dit model de perfecte onofficiële opvolger van de Google Nexus 7 (2013) is. Daarbij ligt de tablet sinds 27 september in de Nederlandse winkels voor een prijs van 199 euro en kun je er dus al een kopen.

De Asus MeMO Pad 7 (ME572C) beschikt over een 7-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en is uitgerust met een Intel Atom Z3560 Moorefield-processor met 64-bit-ondersteuning en een kloksnelheid van 1.83GHz. Ook is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen, twee camera’s, 16GB aan opslaggeheugen en Android 4.4 KitKat met daar overheen de ZenUI-skin van Asus.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus MeMO Pad 7 (ME572C) of lees onze Asus MeMO Pad 7 (ME572C) review.

Sony Xperia Z2 Tablet

Hoewel Sony tijdens IFA 2014 een nieuwe high-end tablet aangekondigd heeft in de vorm van de 8-inch Xperia Z3 Tablet Compact staat ook zijn grotere broer nog in ons overzicht. Dit model, de Xperia Z2 Tablet, is nog steeds één van de betere Android tablets en tegelijkertijd rijkelijk uitgerust. De tablet is voorzien van een indrukwekkend goed display met hoge resolutie en draait op Android 4.4 KitKat.

Verder is de Xperia Z2 Tablet uitgerust met zeer goede prestaties dankzij een krachtige Qualcomm Snapdragon-processor, een zeer licht en slank design, een behuizing die stof- en waterdicht is en een lange batterijduur. Kortom, een zeer fraai totaalpakket dat inmiddels voor zo’n 449 euro gekocht kan worden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z2 Tablet of lees onze Sony Xperia Z2 Tablet review.

Samsung Galaxy TabPRO 8.4

Wil je niet teveel geld uitgeven maar toch een high-end tablet? Dan is de Samsung Galaxy TabPRO 8.4 zeer interessant. Dit model is sinds de introductie van de Galaxy Tab S-serie in prijs verlaagd en biedt eigenlijk afgezien van het amoled-display dezelfde indrukwekkende eigenschappen. Zo is het 8.4-inch display voorzien van een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie en draait het geheel op een krachtige Qualcomm Snapdragon-processor.

De Samsung Galaxy TabPRO 8.4 komt met Android 4.4 KitKat-software en daar overheen de TouchWiz-interface van Samsung. Voor diegenen die een ‘kleine’ Android tablet met indrukwekkende specificaties en prestaties zoeken maar toch niet meer dan 250 euro uit willen geven kunnen we dit model dan ook een echte aanrader noemen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy TabPRO 8.4 of lees onze Samsung Galaxy TabPRO 8.4 review.

Asus Transformer Pad TF701T

Asus heeft in de zomer van 2014 de hierboven genoemde Transformer Pad TF103 gelanceerd als instapmodel maar voor diegenen die wat meer kracht, meer mogelijkheden en een hoge resolutie zoeken is de Transformer Pad TF701T nog steeds het meest interessante model.

Deze hybride Android tablet is uitgerust met een compleet pakket aan mogelijkheden en features, waaronder een comfortabel keyboard dock, een hoge resolutie display, een krachtige quadcore-processor en verschillende aansluitingsmogelijkheden. De Transformer Pad TF701T is de beste Android tablet die Asus tot op heden op de markt gebracht heeft. Voor iets meer dan 400 euro krijg je een prima presterende tablet die ook als netbook comfortabel te gebruiken is.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Pad TF701T of lees onze Transformer Pad TF701T review.

Overige en nieuwe tablets

Zoals aan het begin van dit artikel al aangegeven is het lastig om de beste tablets voor iedereen onder elkaar te zetten en daarom willen we ook wat tablets uitlichten die op een specifiek vlak een zeer goede indruk hebben achtergelaten op ons en wellicht voor een specifieke doelgroep interessant zijn. Zo is de Samsung Galaxy NotePRO 12.2 nog steeds een zeer indrukwekkend apparaat voor diegenen die een grote tablet met stylus en high-end specificaties zoeken en is de Gigaset QV1030 een meer dan prima 10.1-inch Android tablet met een aantrekkelijk prijskaartje. Ben je op zoek naar een 7-inch Android tablet maar heb je minder dan 150 euro te besteden, dan is de Asus MeMO Pad ME176CX een absolute aanrader. Voor ervaringen met alle Android tablets verwijzen we je naar onze tablet reviews.

Natuurlijk staat de markt voor Android tablets niet stil en kunnen we binnenkort weer een aantal interessante nieuwe modellen verwachten. Zo heeft Sony tijdens IFA 2014 de 8-inch Xperia Z3 Tablet Compact met high-end specificaties aangekondigd en brengt Lenovo de betaalbare Tab S8 met 8-inch scherm op de markt. Samsung en Huawei komen met fraaie nieuwe phablets, respectievelijk de Galaxy Note 4 en de Ascend Mate 7. Mochten we deze tablets op korte termijn testen en als aanrader beschouwen werken we dit overzicht bij.

Tablets vergelijken

Alle Android tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)