Crashen sommige Android-apps deze ochtend? Dit is de oplossing

23 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
android-logo-new

Heb jij vandaag ook problemen met crashende apps op je Android-telefoon? Wij hebben de oplossing voor je.

Werd jij deze ochtend wakker en kreeg je bepaalde apps op je Android-telefoon niet geopend? Dat kan kloppen. Een fout in Android System Webview zorgde voor diverse problemen in apps als Outlook, Gmail, Nu.nl, Huawei Health, bankieren-apps en veel meer. Zodra je één van deze apps opende liep het vast en werd je weer naar je thuisscherm gebracht. Het probleem van de crashende apps is nu gelukkig verholpen door Google, maar je moet wel even wat updates installeren. Wat moet je precies doen?

Het probleem werd veroorzaakt door de app ‘Android System Webview‘. Deze is verweven met een groot aantal apps en zorgde sinds gisteravond voor het crashen van diverse apps. Gisteren heeft Google namelijk een update uitgebracht die het probleem veroorzaakte. Heb je jouw telefoon op automatisch updaten staan, dan heb je deze update automatisch gedownload en zit je nu met het probleem van de crashende apps. Google heeft echter vrij snel ook al een fix uitgebracht die het probleem heeft verholpen. Om niet weer te wachten op de automatische update als je telefoon aan de lader ligt, doe je er verstandig aan om deze even handmatig te downloaden. Dat doe je als volgt: Ga naar de Google Play Store en zoek naar ‘Android System Webview’. Zorg ervoor dat je versie 89.0.4389.105 (de allernieuwste versie) download. Grote kans dat het nu opgelost is, maar crashen de apps nog steeds? Google raadt aan om ook direct Chrome te updaten. Na het downloaden van deze updates is het probleem hier op de redactie in ieder geval verholpen.

Geen update? Dan de crashende versie verwijderen

Krijg je de update niet gedownload of is die niet beschikbaar? Dan kun je ook de oude (en dus crashende) versie van Android System Webview verwijderen. Samsung geeft hiervoor de oplossing in onderstaande tweet.

Advertentie


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)