Concepttelefoon van Vivo toont vingerafdruksensor onder het scherm

26 februari 2018 2 Minuten 0 Reacties
Vivo Apex

Tijdens de Mobile World Congress heeft de Chinese fabrikant Vivo een concepttelefoon met vingerafdruksensor onder het scherm laten zien. De Vivo Apex heeft daarnaast een unieke selfiecamera en een scherm dat dienst doet als luidspreker.

Tijdens de CES toonde de Chinese fabrikant ons als eerste een smartphone waar succesvol een vingerafdrukscanner onder het scherm was geïntegreerd. Dat toestel is uiteindelijk op de Chinese markt terecht gekomen als de X20 Plus UD. Voor de Mobile World Congress heeft Vivo echter een nieuwe smartphone meegenomen. De concepttelefoon heeft de naam Apex en heeft ook een vingerafdruksensor onder het scherm, naast twee andere unieke eigenschappen.

Bij The Verge hebben ze de Vivo Apex al in handen gehad en het prototype al uitgebreid mogen testen. Het oppervlakte van de vingerafdruksensor op het scherm bedraagt ongeveer dertig procent van het scherm, wanneer je de smartphone op deze manier wilt ontgrendelen. Voor extra veiligheid kun je twee vingers gebruiken. Voor de X20 Plus UD gebruikte Vivo een scanner van Synaptics, maar het is nog onduidelijk welke scanner in de Vivo Apex zit. Het werkt wel vergelijkbaar, een oled-scherm en een oppervlakte dat oplicht wanneer een vinger het scherm aanraakt. Het werkt allemaal verrassend goed.

Nieuwe selfiecamera en scherm als luidspreker

Een andere nieuwe technologie op de Vivo Apex is de selfiecamera. Deze zit standaard in de behuizing en kan met een druk op de knop omhoog schieten, net als een flitser op een camera. De acht megapixel camera doet er ongeveer 0,8 seconden over om tevoorschijn te komen, maar is dan wel gelijk klaar voor gebruik. Volgens The Verge voelt het veel steviger dan je in eerste instantie zou verwachten. Het voordeel hiervan is dat een groter deel van de voorkant van de telefoon uit het display kan bestaan, maar dit komt ook mede doordat de traditionele speaker is verdwenen. Door middel van ScreenSoundCasting worden vibraties door het scherm heen gezonden, waardoor je het geluid kunt horen zonder traditionele speaker.

Advertentie

De Apex Twin is op dit moment een concepttelefoon en zal dan ook niet in de huidige vorm op de markt gebracht worden. De vorige concepttelefoon is echter ook op de markt gebracht door Vivo, dus het zal ons niet verbazen als de Chinese fabrikant de technologieën uit de Vivo Apex binnenkort op de markt brengt in een nieuwe smartphone.

Reacties (0)