Column: Microsoft gaat toch nog een kans maken in de tabletmarkt

19 augustus 2011 1 Minuut 1 Reacties
Windows-8-tablet

Microsoft presenteerde een aantal weken terug de eerste versie van Windows 8 voor tablets. De eerste indruk was behoorlijk goed, al was er nog weinig wat we echt konden beoordelen. Niet veel later maakte de softwaregigant bekend dat we pas ver in 2012 de eerste producten met het besturingssysteem kunnen verwachten. Ik moet toegeven; mijn eerste gedachte was dat de tabletdroom voor Microsoft daardoor ten einde zou komen. Maar, ik moet mijn mening bijstellen. Microsoft maakt wel degelijk nog kans om groot te worden in de tabletmarkt.

Natuurlijk verschijnt Windows 8 laat, maar kijkend naar wat andere fabrikanten en besturingssystemen momenteel doen hoeft niet té laat te zijn. Apple’s iPad is de onbetwiste nummer één in de tabletmarkt, maar wie volgt? Eigenlijk niemand. Ja, de ASUS Eee Pad Transformer doet het goed en wellicht dat er meer dan 2 miljoen exemplaren van verkocht worden, maar dat was het hoogtepunt wel. webOS kunnen we voorlopig ook vergeten aangezien HP gisteren heeft aangegeven de focus te verleggen naar de zakelijke markt en Google’s Android systeem is qua tablets nog maar net opgestart en veel fabrikanten hebben moeite met de implementatie van Android. Google zou teveel eisen stellen, hardware en software zou vaak compatibiliteitsproblemen geven en fabrikanten zitten in hun maag met de problemen over patenten die we de laatste tijd zien. Honeycomb is jong en Google heeft geen haast om Android optimaal op tablets te laten draaien.

Google heeft al wel aangekondigd te komen met Android Ice Cream Sandwich, wat een geoptimaliseerde combinatie is tussen Android voor smartphones en voor tablets, maar of dit nu de doorbraak van Android als tabletplatform wordt is maar de vraag. Een samensmelting wil niet perse zeggen dat Android tablets hier beter van worden en bovendien is het weer de zoveelste versie van Android waar fabrikanten en consumenten mee moeten gaan werken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

digimind

digimind
20 augustus 2011 om 11:28

Als er 1 bedrijf Apple kan verslaan is dat Microsoft natuurlijk…
Ik sluit ook niet uit dat zij een goede tweede kunnen worden.
Soms is laat niet verkeerd en ieder geval beter dan gehaast!

Inloggen