‘Chromebooks met Kaby Lake- en Apollo Lake-chips onderweg’

03 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
Chrome-OS-Chromebook

Waarschijnlijk is er een nieuwe lading Chromebooks onderweg die draaien op nieuwe chips, zoals de Kaby Lake- en Apollo Lake-processors. Eén van die modellen krijgt mogelijk ook een touchscreen. Google en zijn partners hebben zelf nog geen nieuwe informatie over de apparaten naar buiten gebracht.

Meer Chromebooks onderweg, ook met touchscreen

Intels zevende generatie Core Kaby Lake-processors zullen straks vaker opduiken in enkele tablets en laptops met Windows 10 als besturingssysteem, maar Chromebooks zullen mogelijk ook worden voorzien van deze chips. Mogelijk zijn er ook modellen met minder krachtigere processors onderweg, die de Celeron en Pentium Apollo Lake-chips zullen krijgen. Google en zijn partners hebben nog geen nieuwe informatie over nieuwe modellen van de Chromebook naar buiten gebracht; dit is dan ook gelekte informatie.

Uit die informatie blijkt ook dat er een tabletmodus in één van de nieuwe Chromebooks zal zitten, wat mogelijk inhoudt dat tenminste één model van een touchscreen zal worden voorzien. En mogelijk wordt het dan ook meteen een apparaat waarvan je het scherm helemaal naar achteren kunt draaien. Het Apollo Lake-model wordt ook wel Google Reef genoemd in de Geekbench en beschikt over de Pentium N4200 quadcore-processor en 8GB aan werkgeheugen. Deze Chromebook zou tevens draaien op Android 6.0.1 Marshmallow.

Reacties (0)