Chrome OS 88 verandert je Chromebook in een smart display

27 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
chrome-os-88-chromebook

Er is nu een nieuwe versie van het Chrome OS-besturingssysteem beschikbaar. Chrome OS 88 voegt een handige mogelijkheid toe.

Google is begonnen met het uitrollen van Chrome OS 88. De update voegt een handige mogelijkheid toe, waarmee je je Chromebook omtovert tot een smart display. In feite is het een nieuwe screensaver voor je Google-laptop.

Chrome OS 88 beschikbaar

Wanneer je de screensaver activeert, dan haal je dus meer uit het vergrendelde scherm van je Chromebook. Zo kan het apparaat bijvoorbeeld foto’s weergeven uit je Google Foto’s-bibliotheek. Dat geldt ook voor de foto’s en afbeeldingen die je in een speciale map geplaatst hebt. Verder is het mogelijk dat je gewoon de normale afbeeldingen gebruikt die Google voor je uitkiest, op basis van een enkele voorkeur. Mocht je al bekend zijn met de functionaliteit op een Google Nest Hub, dan weet je ook wat je van deze mogelijk kunt verwachten.

Het vergrendelde scherm biedt verder toegang tot het weer en natuurlijk de tijd. Verder krijg je de beschikking over mediabediening van nummers die je over je Google Cast-netwerk afspeelt. Zodoende kun je een nummer pauzeren of afspelen. Ook zijn er wat specifieke opties voor je Chromebook aanwezig, zoals het batterijniveau en de optie waarmee je kunt uitloggen uit je account.

Advertentie

Dit is niet het enige dat Chrome OS 88 met zich meebrengt. Zo is het voortaan mogelijk in te loggen bij websites met een pincode of vingerafdruk. Dat kan alleen bij websites met ondersteuning voor de WebAuthn-standaard. Je bent dan niet alleen aangewezen op je wachtwoord. Je kunt de optie gebruiken voor tweestapsverificatie op websites waar je die ingesteld hebt. In de komende dagen wordt de software-update uitgerold.

Reacties (0)