De beste Android tablets van dit moment (lente 2013)

14 april 2013 9 Minuten 6 Reacties
beste-android-tablets

Vorig jaar zijn we begonnen met elk seizoen de beste tablets van dat moment op een rijtje zetten en ook dit jaar gaan we daar mee door. Wel breiden we het wat uit want dit jaar zetten we ook de beste tablets per besturingssysteem onder elkaar. Gisteren was het de beurt aan de beste Windows 8 tablets van dit moment, vandaag kijken we naar de beste Android tablets. Bekijk ook het artikel met 'de beste tablets algemeen'.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Android

Sinds de laatste keer dat we een ‘beste tablets’ artikel plaatsten is er op het gebied van Android niet veel veranderd. De meest recente versie van het besturingssysteem is nog steeds Android 4.2 Jelly Bean maar nog maar weinig tablets beschikken over deze versie. Wel hebben veel fabrikanten de afgelopen maanden updates uitgerold waardoor de betere modellen inmiddels op Android 4.1 Jelly Bean draaien. Meer algemene informatie over het Android besturingssysteem vind je op onze tablet besturingssystemen pagina. Wil je meer weten over de laatste versies van het besturingssysteem dan kun je terecht in onze reviews van Android 4.1 Jelly Bean en Android 4.2 Jelly Bean.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Het samenpakken van de beste tablets betekent niet per se dat het ook de beste modellen voor jou persoonlijk zijn. Die keuze is afhankelijk van je eigen wensen, verwachtingen en voorkeuren. Zo kan het zijn dan je door aanschaf van andere apparaten ‘gebonden’ zit aan een bepaald besturingssysteem, kan het specifieke gebruik dat je voor ogen hebt ervoor zorgen dat een bepaalde afmeting de voorkeur heeft en is natuurlijk ook het te besteden budget van belang. Mocht je in ieder geval voor Android kiezen dan vind je in dit artikel de tablets die volgens ons het beste zijn en de beste prijs/kwaliteit verhouding bieden.

Advertentie

De beste tablets van dit moment

Alle nieuwe tablets, software-updates, prijsveranderingen en marktontwikkelingen bij elkaar genomen levert het weer een lijstje van de vijf beste Android tablets van dit moment op. Deze lijst is samengesteld door te kijken naar de populariteit (aantal views op onze website) van tablets, reacties van bezoekers en onze eigen ervaringen die we de afgelopen maanden publiceerden in een groot aantal reviews.

Google Nexus 7

Het zal je wellicht niet verbazen dat ook deze keer de Google Nexus 7 bovenaan ons lijstje staat. Google en ASUS hebben een zeer degelijke tablet op de markt gebracht met high-end prestaties en een aantrekkelijke prijs van maar 249 euro. Daarbij is de Nexus 7 nog steeds dé tablet als je als één van de eerste Androidgebruikers voorzien wilt zijn van de meest recente Android versie. Op dit moment draait de Nexus 7 dan ook op Android 4.2 Jelly Bean waardoor je onder meer verschillende gebruikersaccounts aan kunt maken. Wel moet gezegd worden dat het tijd is voor vernieuwing aangezien meer fabrikanten op het 7 inch segment azen en goedkopere modellen lanceren. Waarschijnlijk brengt Google binnen niet al te lange tijd dan ook een opvolger voor de Nexus 7 op de markt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Google Nexus 7 of lees onze uitgebreide review.

Sony Xperia Tablet S

Het is misschien niet de meest populaire tablet of de snelste tablet maar de Sony Xperia Tablet S is volgens ons wel een absolute aanrader voor diegenen die gewoon een stabiele tablet met goede prestaties en leuke extra features willen. De tablet beschikt over een prima bouwkwaliteit, een fraai design, stabiele prestaties en een aantal handige extra software-functies die door Sony toegevoegd zijn, waaronder de gastmodus en de afstandsbediening. De Android 4.1 Jelly Bean update voor de Xperia Tablet S moet echter nog verschijnen, wat waarschijnlijk in mei van dit jaar gebeurt. Daarbij heeft Sony een high-end model als uitbreiding van het assortiment aangekondigd in de vorm van de Xperia Tablet Z. Dit model moet ook in mei verschijnen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Tablet S of lees onze uitgebreide review.

Kobo Arc 7

Een nieuwkomer in de lijst is een tablet die we begin dit jaar hebben kunnen testen; de Kobo Arc 7. Deze 7 inch tablet kan de concurrentie met de Google Nexus 7 goed aan, mede door een aantrekkelijke prijs van 199 euro, stabiele prestaties, een zeer goede bouwkwaliteit en een indrukwekkend display. Kobo voegt echter wel eigen software toe die content van het bedrijf promoot maar dit is relatief makkelijk te negeren en bevat zelfs interessante functies om de tablet te personaliseren. Onze conclusie was dan ook duidelijk; De Kobo Arc verdient het om overwogen te worden door iedereen die voor een kleine tablet in de markt is. Overigens is het niet geheel onbelangrijk om te melden dat de Kobo Arc inmiddels een update naar Android 4.1 Jelly Bean ontvangen heeft. De tablet is echter wel bij een beperkt aantal winkels te koop.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Kobo Arc of lees onze uitgebreide review.

Samsung Galaxy Note 10.1

De Samsung Galaxy Note 10.1 is één van de meest populaire Android tablets van dit moment, met name voor diegenen die de S-Pen stylus als toegevoegde waarde zien en fan zijn van Samsung’s TouchWiz interface met bijbehorende extra features. De tablet biedt een stabiel besturingssysteem met prima prestaties en handige software-toevoegingen, maar is niet perfect. Zo laat bijvoorbeeld het display nog wat te wensen over. De S-Pen stylus is echter een zeer geavanceerde accessoire die voor de creatieven onder ons absoluut een meerwaarde heeft. Sinds de lancering van de tablet is de prijs met zo’n 100 euro gedaald en heeft Samsung ook een update naar Android 4.1 Jelly Bean met extra software-features en mogelijkheden voor de S-Pen uitgerold waardoor de tablet iets hoger in onze lijst met beste tablets komt te staan.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 10.1 of lees onze uitgebreide review.

Samsung Galaxy Tab 2 (10.1)

Het laatste model in onze lijst is ook een tablet van Samsung. De Galaxy Tab 2 (10.1) is alweer ruim een jaar oud maar mede door een aantrekkelijke prijs van minder dan 300 euro en (binnenkort) een update naar Android 4.1 Jelly Bean een aanrader voor diegenen die niet teveel uit willen geven, een stabiele tablet willen en op zoek zijn naar diverse mediaconsumptie mogelijkheden. Onze conclusie was dan ook dat voor de consument die op zoek is naar een tablet om binnenshuis muziek te luisteren, video’s te bekijken, games te spelen en te surfen op het internet is de Galaxy Tab 2 (10.1) een ideale optie is. De Galaxy Tab 2 (10.1) is een middenklasse tablet die voor relatief weinig geld veel entertainment (en dus plezier) brengt.

Advertentie

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) of lees onze uitgebreide review.

De overige tablets

De beste tablet voor jou persoonlijk kan, zoals eerder aangegeven, afhankelijk zijn van andere factoren en daarom willen we nog een aantal tablets een zogenaamde eervolle vermelding geven, puur omdat we om een of andere reden onder de indruk waren van een bepaald aspect of dat de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is.

Zo zijn we nog steeds erg onder de indruk van de Samsung Galaxy Note II. Deze phablet mogen we eigenlijk niet onder de tablet noemer laten vallen maar biedt door zijn grote display interessante mogelijkheden voor diegenen die een combinatie van een tablet en een smartphone zoeken. De Galaxy Note II is een absolute aanrader als je een high-end toestel met krachtige prestaties en zowel tablet als smartphone functies zoekt. Ook de Samsung Galaxy Note 8.0, sinds deze week beschikbaar is, is een interessante optie. Toch nemen we dit model nog niet op in de lijst omdat er nog weinig ervaringen met de tablet zijn en we de tablet zelf nog niet uitgebreid hebben kunnen bekijken. Daarbij wordt de tablet in de eerste reviews met name bekritiseerd om de relatief hoge prijs.

Ook ASUS heeft een tablet die al een tijdje te koop is maar nog wel benoemd moet worden. De ASUS Transformer Pad 300 is namelijk inmiddels voor minder dan 300 euro te koop en beschikt als een van de weinige tablets over het recente Android 4.2 Jelly Bean. De laatste eervolle vermelding gaat naar de Toshiba AT300, een wat onbekendere tablet maar een tablet met een zeer soepele en snelle gebruikerservaring en een zeer goede bouwkwaliteit.

Tablets vergelijken

Alle tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (6)