‘Beperkte distributie zorgt voor lage verkoopaantallen Surface RT’

07 december 2012 1 Minuut 3 Reacties
Surface-tablet-pers

Voor de lancering van de Surface RT tablet gaf Microsoft aan te verwachten dit jaar 2 tot 4 miljoen Surface tablets te verkopen. Helaas voor de softwaregigant lijkt dit iets te hoog ingeschat. Mede door beperkte distributie, een relatief hoge prijs en matige eerste reviews lijken de eerste verkoopcijfers van de Surface voor Windows RT veel lager uit te vallen.

Tegenvallende resultaten

Analisten praten al weken over de verkoopcijfers van de Surrface RT en andere Windows 8 en Windows RT tablets, Microsoft houdt de lippen nog steeds stijf op elkaar. Volgens de analisten zou Microsoft allang informatie hebben vrijgegeven over verkoopresultaten wanneer deze positief waren en daarom wordt er vanuit gegaan dat de verwachtingen niet waargemaakt zijn.

Beperkte distributie

Volgens diverse analisten is de distributie van de Surface RT tablet een van de belangrijkste redenen voor de tegenvallende verkopen. Men verwacht zelfs een totaal aantal verkochte tablets dat tussen de 500.000 en 600.000 stuks ligt. Microsoft verkoopt de tablet in de VS namelijk alleen in haar eigen vaste en tijdelijke Microsoft Stores. Dit geeft consumenten momenteel maar 65 fysieke mogelijkheden om de tablet in levende lijve te zien. Buiten de VS is het zelfs alleen mogelijk de Suface tablet online te bestellen. De analisten geven aan dat Microsoft veel meer succes zou kunnen boeken wanneer consumenten de tablet ook bij de grotere elektronicaketens kunnen zien, proberen en kopen.

Windows 8 tablets in Nederland

Niet alleen de Surface tablet heeft te maken met een slechte distributie. Eerder deze week onderzochten we welke Windows 8 en Windows RT tablets je al in Nederland kunt kopen. Helaas viel dit ook flink tegen.

Advertentie

Via: AllThingsD

Reacties (3)