Belgische uitgevers lanceren digitaal platform voor strips

31 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
suske-en-wiske

De twee grootste stripuitgevers van Vlaanderen bundelen hun krachten om een nieuw digitaal platform op te zetten, genaamd YIEHA. YIEHA komt er begin 2015 aan en iedereen die wil kan zich nu al registreren als tester.

Digitaal stripplatform YIEHA

De twee grootste stripuitgevers van België, Ballon Media en Standaard Uitgeverij, gaan samen een app uitbrengen wat voor een nieuw, digitaal stripboekplatform moet gaan zorgen: YIEHA. Reeksen als Suske en Wiske, Jommeke, Amoras, Urbanus, Thorgal, De Rode Ridder, XIII, de Kiekeboes, Largo Winch, etc. krijgen binnenkort hun digitale thuis op YIEHA. Binnen de app kun je straks niet alleen losse strips kopen, je kunt ook een abonnement afsluiten, je collectie inzien en nieuwe strips ontdekken waar je misschien nog nooit van gehoord hebt.

Het mooie aan YIEHA is ook dat je wellicht strips kan tegenkomen die je nog maar moeilijk kunt verkrijgen in de winkel of via tweedehands wegen. Dat is misschien niet zo leuk als er eentje in het echt hebben, maar je kunt dan wel de vergeten verhalen teruglezen of voor het eerst ontdekken. Verder hebben de uitgeverijen het over ‘aantrekkelijke prijzen’ voor de strips. Wat die prijzen zullen zijn, hebben ze echter niet bekendgemaakt. We hopen natuurlijk op een goedkopere prijs, aangezien er voor die strips geen drukkosten zijn, maar dat is puur speculeren.

Beide uitgeveren doen al sinds 2013 onderzoek naar de mogelijkheden van een dergelijke app, in samenwerking met technologiepartner Crius via iMinds Media Innovatie Centrum (MiX) en verschillende universiteit en testgebruikers. In het verlengde daarvan start er begin 2015 een testfase waarbij een groep gebruikers het platform gaat uitproberen. Op basis van hun feedback en ervaringen willen ze van YIEHA een platform maken dat nog meer beantwoordt aan de verwachtingen van onze toekomstige klanten. Aanmelden kan op deze website.

Reacties (0)