Barnes & Noble stopt eigen productie Nook tablets

26 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Nook-HD-tablet

In Nederland is Barnes & Noble bij de meeste mensen wellicht niet bekend maar in de VS is het bedrijf een concurrent van Amazon. Barnes & Noble heeft net als Amazon diverse tablets en e-readers op de markt gebracht met de focus op verkoop van eigen content. Op deze apparaten worden dan ook e-books en e-tijdschriften verkocht middels een eigen winkel.

Vorig jaar had Barnes e& Noble nog een wereldwijd marktaandeel van 1.9 procent in de tabletmarkt. Terg vergelijking; ASUS had een marktaandeel van 5.8 procent en Amazon had 11.5 procent van de markt in handen. Toch blijken de tablets de verwachtingen niet waar te kunnen maken en daarom stopt het bedrijf met de eigen productie.

Middels een persbericht laat Barnes & Noble weten het afgelopen 122 miljoen dollar verlies gedraaid te hebben en dat de omzet van de Nook tablets met 34 procent gedaald is. Dit heeft het bedrijf doen besluiten de productie van de tablets te stoppen. Toch staat het bedrijf wel open voor het uitbesteden van de productie maar hier zou nog geen hardwarepartner voor gevonden zijn. Wel houdt het bedrijf vast aan de eigen ontwikkeling van de e-readers en de software die op deze apparaten gebruikt wordt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)