ASUS Transformer Prime 700 en MeMO in derde kwartaal naar Nederland

12 januari 2012 1 Minuut 0 Reacties
Transformer-700-MeMO-ME370T

ASUS heeft tijdens de CES 2012 een drietal nieuwe tablets gelanceerd; twee 7 inch modellen en één nieuw 10.1 inch Transformer model met keyboard dock. De verwachting was dat de tablets binnen twee of drie maanden beschikbaar zouden zijn maar ASUS laat ons vandaag weten dat niet alle drie de modellen naar Nederland komen en de modellen die komen verschijnen pas in de zomer.

De ASUS Eee Pad Transformer Prime 700 (TF700T) en de ASUS Eee Pad MeMO TF370T worden in Nederland gelanceerd. De andere MeMO variant, de Eee Pad MeMO ME171, zal niet naar Nederland komen. Het verschil tussen beide MeMO modellen zit hem in de processor en de camera aan de achterzijde. Het model dat naar Nederland komt heeft een Tegra 3 quad-core processor en een 8 megapixel camera, terwijl het ME171 model beschikt over een dual-core processor en een 5 megapixel camera. Beide MeMO tablets zullen draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Tijdens de CES 2012 lieten NVIDIA en ASUS weten dat de quad-core MeMO tablet voor een prijs van 249 dollar te koop zal zijn, wat natuurlijk een verrassend lage prijs is. De kans is groot dat dit bedrag letterlijk in euro’s omgezet zal worden.

Gisteren plaatsen we een artikel over de vraag of de Transformer Prime 700 het wachten waard is en nu duidelijk is dat je nog zo’n 6 maanden moet wachten lijkt me deze vraag voor sommigen nog makkelijker te beantwoorden. De nieuwe Transformer Prime 700 beschikt ten opzichte van de reeds verkrijgbare Transformer Prime over een hogere resolutie display, een ‘betere’ camera aan de voorzijde en een nieuw design met beter bereik voor de GPS en Wifi modules.

ASUS kon ons nog niet vertellen wat het prijsniveau zal gaan zijn en daarbij kunnen de uiteindelijke namen van de tablets nog afwijken.

Reacties (0)