ASUS Transformer Pad Infinity TF700 review round-up

26 juni 2012 + 10 minuten 5 Reacties
Transformer-Pad-Infinity-700

De ASUS Transformer Pad Infinity TF700 is na lang wachten eindelijk gearriveerd. De high-end tablet van ASUS moet de Transformer Prime vervangen en doet dat met een aantal mooie upgrades waaronder een snellere processor en een Full HD display. Kan de Transformer Pad Infinity TF700 de beste Android tablet van dit moment genoemd worden? We doen een rondje reviews om het uit te zoeken.

Transformer Pad Infinity TF700 – specificaties

Om te beginnen nemen we de specificaties even door. De TF700 beschikt onder meer over een 10.1 inch Super IPS+ display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en Gorilla Glass bescherming, een Tegra 3 (T33) quad-core processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen, een microSD card reader om het geheugen van 64GB uit te breiden en een HDMI poort voor verbinding met een TV. Aan de voorzijde bevindt zich een 2 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 8 megapixel camera voor Full HD opnamen. De tablet beschikt over Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. Natuurlijk kun je de tablet wederom in combinatie met keyboard dock kopen. Dit dock beschikt over een QWERTY keyboard, een extra batterij, een USB poort en een SD card reader.

Alle specificaties en meer informatie vind je op de productpagina van de Transformer Pad Infinity TF700.

Transformer Pad Infinity – promotievideo

Transformer Pad Infinity TF700 – reviews

Vandaag zijn de eerste reviews van de tablet, zowel nationaal als internationaal, gepubliceerd. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste conclusies en uitspraken van een aantal hoog aangeschreven websites.

Engadget

Qua uiterlijk (hardware) doet de Transformer Pad Infinity TF700 Engadget vooral denken aan de Transformer Prime, maar het display is een duidelijke verbetering. Helaas is het display niet zo indrukwekkend als dat van de iPad 3 maar de helderheid, scherpte en de kijkhoeken worden geprezen. Een probleem dat we ook bij de Transformer Pad 300 zagen lijkt ook bij deze tablet weer op te duiken. Wanneer er druk uitgeoefend wordt op de achterzijde verschijnen er in het display namelijk ‘luchtbellen’ verschijnen.

De prestaties zijn redelijk goed te noemen. Het voordeel van de snellere processor is niet te merken, tenzij je naar de benchmark resultaten gaat kijken. Wel valt op dat het scherm te vaak de touch-input niet registreert, vooral bij het swypen. Daarbij is het openen of sluiten van apps soms traag en willen sommige apps nogal eens crashen. De foto’s en video’s die met de 8 megapixel camera gemaakt kunnen worden zijn van goede kwaliteit, kijkend naar wat de meeste andere tablets bieden.

Over het dock is Engadget redelijk tevreden alleen lijkt deze accessoire wat gevoeliger voor krassen en is de gewichtsverdeling wanneer de tablet in het dock staat niet optimaal. Zo kan de tablet, wanneer op schoot gehouden, snel achterover duikelen. Daarbij wordt het dock niet aangeraden voor het tikken van lange teksten door de krappe plaatsen van de kleine toetsen. De batterijduur van de tablet is nog niet met dock getest maar zonder dock komt het op een redelijk goede 9.25 uur, iets minder dan de Transformer Prime.

Als conclusie geeft Engadget aan dat de Transformer Pad Infinity TF700 vooral interessant is voor diegenen die niet voor een iPad willen gaan en nog geen Transformer Prime hebben. Mocht je nog twijfelen over de TF700 dan kun je ook nog kijken naar de Acer Iconia Tab A700. Deze biedt nagenoeg dezelfde specificaties maar voor een lagere prijs. De TF700 is niet perfect maar dat is geen een Android 4.0 ICS tablet.

CNET

CNET is onder de indruk van het display van de Transformer Pad Infinity TF700 maar maakt hier meteen de opmerking bij dat er helaas nog maar een zeer klein aantal Android apps beschikbaar is dat van het grote aantal pixels gebruik kan maken. Daarbij ziet CNET de 1.6GHz Tegra 3 processor wel als duidelijke verbetering, vooral wanneer het op het spelen van geavanceerde games aankomt. De algemene prestaties van de tablet zijn goed, met snelle laadtijden van apps, een snelle browser en een goede reactietijd van het display.

Verder wordt er lovend gesproken over het design en het gewicht van de tablet, en de camera aan de achterzijde is volgens CNET de beste die je momenteel kunt vinden op een Android tablet. Als negatief punt wordt de kortere batterijduur in vergelijking met de Transformer Prime genoemd. Ook is het keyboard dock net wat te krap voor sommige mensen of voor lang gebruik maar de lay-out en de tactiele feedback worden als goed beoordeeld.

Net als Engadget vindt CNET de Transformer Pad Infinity TF700 niet interessant voor diegenen die al een Transformer Prime hebben, tenzij het hoge resolutie display een must is. Wel is de TF700 momenteel een van de beste Android tablets op de markt. De iPad krijgt nog steeds de voorkeur, met name door de soepelere werking van het besturingssysteem en de beschikbaarheid van geoptimaliseerde applicaties.

Ubergizmo

De review van Ubergizmo kan eenvoudig als ‘excellent’ omschreven worden, dat is althans wat er bij de conclusie staat. De website heeft veel goede woorden voor de Transformer Pad Infinity TF700 over en ziet de tablet dan ook als een van de beste high-end tablets op de markt. Opvallend is dat men de TF700 meer waarde voor je geld toedicht aangezien je onder meer een briljant keyboard dock, een microSD card reader en een HDMI poort krijgt. De iPad staat dan ook redelijk centraal (als vergelijking) in deze review.

Een ander opvallend kopje van Ubergizmo is de opslag voor de gebruiker. Hier wordt een rekensommetje gemaakt voor hoeveel opslaggeheugen je nou daadwerkelijk krijgt. Dit komt neer op 64GB intern opslaggeheugen, maximaal 32GB opslag via de microSD card reader, maximaal 256GB met de SD card reader in het dock en 8GB gratis online opslagruimte van ASUS. Het totaal is 320GB aan opslaggeheugen en dit wordt gezien een grote toegevoegde waarde (in vergelijking met de iPad).

Ubergizmo vindt de Transformer Pad Infinity TF700 vooral interessant als entertainment tablet en de gaming prestaties worden dan ook zeer positief beoordeeld. De tablet wordt gezien als een ‘killer’ voor gaming met indrukwekkende grafische prestaties. Daarnaast biedt het Full HD display een zeer comfortabele ervaring voor het lezen van boeken, het bekijken van foto’s of het surfen op het internet. Ook de camera aan de achterzijde wordt geprezen om zijn kwaliteit en de camera applicatie biedt veel meer mogelijkheden dan de camera app van de iPad.

PCWorld

Het hoge resolutie display is één van de grote pluspunten. Volgens PCWorld maakt dit de algemene tablet-ervaring stukken beter. Teksten zijn duidelijker, afbeeldingen scherper en alles lijkt van het scherm af te springen. Het verschil tussen het display van de iPad 3 en dat van de TF700 was niet overduidelijk. Verder is de camera verbeterd ten opzichte van de camera van de Transformer Prime maar is de batterijduur (door het hoge resolutie display) iets achteruit gegaan.

PCWorld prijst vooral het totale pakket dat de Transformer Pad Infinity TF700 biedt. De Transformer Prime biedt je volgens de site misschien meer waar voor je geld maar er is geen enkele high-end Android tablet die momenteel krachtige prestaties combineert met een indrukwekkend design.

AnandTech

AnandTech heeft een zeer uitgebreide review van de Transformer Pad Infinity TF700 gemaakt waarin duidelijk naar voren komt dat de tablet een verbetering is ten opzichte van de Transformer Prime. Het display wordt gezien als een van de belangrijkste verbeteringen en biedt een zeer hoge helderheid met en indrukwekkend contrast. Volgens AnandTech zijn de prestaties van Android te vergelijken met Android op de Transformer Prime, ondanks het hoge resolutie display, en is wel duidelijk te merken dat de Tegra 3 processor sneller is.

Een belangrijk punt dat AnandTech aanhaalt is dat Android helaas niet zo goed is als notebook OS als dat het als smartphone OS en tablet OS is. Om alles uit de TF700 te halen moet je de tablet in combinatie met het dock gebruiken en dan is Android gewoon (nog) niet ideaal. Volgens AnandTech zou Windows 8 hier weer ideaal voor zijn. Toch is de Transformer Pad Infinity TF700 volgens de website een van de beste tablets van dit moment. Je krijgt een dunne tablet met een strak design, een indrukwekkend hoge resolutie display, werkende GPS en Wifi functies en krachtige prestaties. Wel wordt het advies gegeven dat wanneer je een tablet wilt die ook echt als notebook uit de voeten kan je beter op een van de Windows 8 tablets kunt wachten.

Interessant detail verder is dat “The Infinity is compatible with the Transformer Dock ($149) from the TF Prime as long as your dock has firmware 207 or later on it”. Kortom, heb je een Transformer Prime en wil je upgraden, check dan je dock.

Android Police

Android Police heeft een duidelijk overzicht gemaakt met de belangrijkste pluspunten en minpunten van de TF700. Zo valt het de website op dat het scherm nogal gevoelig is voor reflecties, is de connectie tussen dock en tablet niet altijd even stabiel, beschikt de TF700 nog steeds over een backlight bleeding probleem dat ook de andere Transformer tablets hadden en is de audiokwaliteit niet bijzonder goed door de slechte plaatsing van de luidsprekers.

Pluspunten zijn de extreem goede bouwkwaliteit, de hoge snelheid door de krachtige processor en 1GB aan werkgeheugen, de compatibiliteit met het dock van de Transformer Prime en het indrukwekkende display. Al met al vindt Android Police de Transformer Pad Infinity TF700 de beste tablet van ASUS tot nu toe. Als je het budget hebt dan is de tablet een goed apparaat dat de kracht, het scherm, de kwaliteit en de afmetingen heeft om competitief te blijven in de nabije toekomst.

Hardware

We toonden afgelopen weekend al een gelekte review video van Hardware.info maar inmiddels is ook de geschreven review online verschenen. De Nederlandse website is zeer tevreden over de prestaties en het display van de tablet alleen valt de batterijduur wat tegen. Toch gaat de voorkeur wat betreft een hoge resolutie display nog steeds naar de iPad aangezien het verschil in pixels duidelijk is, al is de iPad wel duidelijk zwaarder. Kleine nadelen zijn verder de nog niet volledige ondersteuning voor bestandsformaten en de gemiddelde audiokwaliteit. ASUS heeft wel een andere unieke feature en dat is het dock.

TLBHD – video

Onderstaande uitgebreide video, gemaakt door TLBHD, worden de belangrijkste aspecten van de Transformer Pad Infinity TF700 getoond.

Transformer Pad Infinity TF700 – conclusie

De conclusie is na het lezen van bovenstaande reviews niet lastig te maken. Nagenoeg iedereen is het er over eens dat de Transformer Pad Infinity TF700 een van de beste Android tablets van dit moment is maar het woord ‘perfect’ mag nog niet gebruikt worden. Het display is een van de belangrijkste verbeteringen en voegt ook daadwerkelijk waarde toe. Niet iedereen is het er over eens dat de Tegra 3 quad-core processor voor duidelijk merkbare verbeteringen zorgt maar de prestaties zijn goed tot zeer goed te noemen.

Ook wordt er vaak gezegd dat er voor Transformer Prime bezitters afgezien van het display geen redenen zijn (tenzij je Wifi of GPS problemen hebt) om te upgraden, dat voor consumenten met een kleiner budget de Acer Iconia Tab A700 een goede optie is, en dat de iPad het toch nog net wint.

Transformer Pad Infinity TF700 – prijs

De Transformer Pad Infinity TF700 zal half juli in Nederland te koop zijn en wordt gelanceerd in een 64GB Wifi-only model dat met of zonder dock gekocht kan worden. Daarnaast heb je de keuze uit een grijze en een champagne kleurige versie. Momenteel staan er nog geen 32GB varianten gepland maar een 3G model moet later dit jaar verschijnen. Hou de laagste prijzen in de gaten op de productpagina van de Transformer Pad Infinity TF700.

Reacties (5)