ASUS T100TC is mogelijk Android-versie van de Transformer Book T100

20 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
ASUS-Transformer-Book-T100-retina

Bijna dagelijks duiken we even in de verschillende databases van onder meer de Bluetooth SIG, de Wifi Alliance en de FCC. Soms duiken daar namelijk interessante onaangekondigde tablets op. Deze keer hebben we de ASUS T100TC gespot, wat mogelijk een Android-versie van de Transformer Book T100 (afgebeeld) is.

De ASUS Transformer book T100TA werd afgelopen oktober gelanceerd en is sinds een aantal weken in Nederland te koop. Dit model, een hybride laptop met afneembaar display dat als tablet gebruikt kan worden, draait op Windows 8. Verder beschikt de tablet onder meer over een 10.1-inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Bay Trail Z3740-processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen.

Toen we de ASUS T100TC in de database van de Wifi Alliance tegenkwamen was het eerste vermoeden dat het om een variant van de T100TA ging, draaiend op Windows 8. Uit de bijbehorende documenten kunnen we echter halen dat het gaat om een Android tablet. Er wordt namelijk gesproken over Android 4.2.2 Jelly Bean als besturingssysteem.

Verdere specificaties, afgezien van een wifi-module met Miracast ondersteuning, ontbreken op dit moment nog maar als het om een Android-versie van de T100TA gaat dan is het goed mogelijk dat veel van de specificaties overeenkomen. Intel heeft meerdere malen laten weten snel meer Android tablets met Intel Atom-processor op de markt te verwachten en ASUS heeft al eerder Android tablets met een Intel-chip gelanceerd.

De Transformer Book T100TA is inmiddels in Nederland te koop voor een prijs van 349 euro. Mogelijk introduceert ASUS de T100TC als ‘budget’ Android tablet met keyboard dock, met een prijs van rond de 300 euro. De kans is groot dat we tijdens CES 2014, een beurs die begin januari van start gaat in Las Vegas, meer te horen krijgen.

Reacties (0)