Asus Android tablets zullen geen Honeycomb bevatten

13 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
Asus-tablets-no-Honeycomb

Tijdens de persconferentie op de CES 2011 onthulde Asus haar nieuwste tablet producten nog, waarvan beloofd werd dat ze met Android Honeycomb uitgerust zouden worden. Het blijkt nu dat deze nieuw gelanceerde Asus Android tablets later gelanceerd worden - na de zomer - en dat de apparaten niet uitgerust zullen worden met Android 3.0.

Drie van de tablets die Asus lanceerde zouden gebruik maken van het Android Honeycomb besturingssysteem. Maar, Asus Manager John Swatton heeft laten weten dat deze aankondiging een foutje was. Een tijdje terug berichtten we al dat er bepaalde hardware eisen zaten aan Android Honeycomb en blijkbaar wist Asus niet genoeg van de technische eisen. Wanneer de tablets uitkomen zullen ze draaien op Android 2.3 Gingerbread.

Eerder werd ook verwacht dat de Asus tablets ergens in de eerste helft van 2011 zouden verschijnen, maar Swatton heeft ook laten weten dat dit niet gebeurt voor het derde kwartaal van dit jaar.

Aangezien de Motorola Xoom, de BlackBerry PlayBook en de iPad 2 in de eerste helft van dit jaar uitkomen, samen met de rest van de concurrerende tablets, denken we dat Asus kan vergeten een belangrijke speler te worden in de 2011 tablet oorlog. Aan de andere kant heeft Asus door de uitgestelde lancering wel de tijd om wellicht toch Honeycomb toe te voegen. We wachten af..

Reacties (0)