‘Archos werkt aan 10 inch gaming tablet met Full HD display’

26 juli 2012 1 Minuut 0 Reacties
Archos-G10

Archos heeft zijn zinnen volledig gezet op de markt voor tablets met de introductie van heel wat nieuwe Arnova budget modellen, een onlangs aangekondigde Elements serie en de nieuwe middenklasse G10 XS serie waar we nog maar weinig van weten. Toch ziet de Franse fabrikant meer mogelijkheden, bijvoorbeeld in tablets die voornamelijk gericht zijn op het spelen van games.

In april van dit jaar liet de de CEO van Archos weten dat traditionele game consoles hun langste tijd gehad hebben en tablets hun plaats zullen gaan innemen. De CEO gaf aan dat deze markt een belangrijke focus zal worden voor Archos. Deze week zijn de eerste aanwijzingen gevonden voor een ‘gaming-tablet’ van de fabrikant. In benchmarkresultaten van GLBenchmark wordt gesproken over een apparaat dat de naam ‘Ludo G10’ draagt.

Er zijn niet heel veel details bekend maar we weten in ieder geval dat het apparaat draait op Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, beschikt over een 1080p (Full HD) display en gebruikmaakt van een processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. Het zou kunnen dat Archos gekozen heeft voor een Texas Instruments OMAP 4470 dual-core variant die tot maximaal 1.8GHz kan werken. Eerder toonde Texas Instruments deze processor in combinatie met een Windows 8 tablet.

De ‘Ludo G10’ zal gezien design wellicht perfect binnen de G10 XS serie passen maar helaas hebben we van deze serie tot op heden alleen nog maar een vage teaser video gezien.

Via: Notebookitalia


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)