‘Apple stelt grote iOS-features uit naar 2019 voor iOS 13’

30 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
apple-ios

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan heeft Apple besloten iOS 12 niet te voorzien van grote nieuwe functies; die zijn voor iOS 13 weggelegd. iOS 12 zou geheel, of in elk geval grotendeels, in het teken staan van prestatieverbeteringen en veiligheid.

iOS 13 krijgt pas grote, nieuwe functies

Apple zou het team dat verantwoordelijk is voor software hebben opgedragen grote, nieuwe functies uit te stellen naar iOS 13, meldt Aixos. iOS 12 zou dan in het teken staan van bigfixes, prestatieverbeteringen en veiligheid. iOS 12 krijgt nog wel wat nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld voor augmented reality, gezondheid en opties voor ouders, maar daar blijft het wel bij. Er zouden ook andere dingen staan gepland, zoals een nieuwe indeling voor het thuisscherm. Maar die dingen zouden dus zijn uitgesteld naar 2019.

Dit plan zou in januari zijn opgesteld door medewerkers van het softwareteam. Naast nieuwe mogelijkheden voor het thuisscherm, zou dat team ook hebben gewerkt aan een bredere ondersteuning voor CarPlay, updates voor de reguliere mailapplicatie en verbeteringen aan het delen en bewerken van foto’s. De reden dat Apple voor deze strategie zou hebben gekozen zou iets te maken kunnen hebben met de recente problemen van iOS en de klanten die daar (terecht) over klagen. Ook zouden iPhones en iPads toegankelijker moeten worden.

De verwachting is dat Apple deze zomer iOS 12 zal aankondigen, tijdens WWDC 2018 in juni. Apple kondigt daar traditioneel voor ieder besturingssysteem de nieuwe versie aan. Volgend jaar in de zomer zouden we dan meer horen over iOS 13.

Reacties (0)