Apple onderzoekt twee mogelijke batterijproblemen met de iPhone 8 Plus

01 oktober 2017 1 Minuut 1 Reacties
iPhone 8 Plus batterijprobleem

Apple onderzoekt twee mogelijke problemen met de batterij van de iPhone 8 Plus, die nog maar net op de markt is. Het nieuwe toestel is bij enkele klanten opengebarsten tijdens het laden.

Onderzoek

“We zijn ons er bewust van en we onderzoeken het”, meldde een woordvoerster van Apple, toen MacRumors vroeg om commentaar op het defect.

Opengebarst

De eerste klant die een probleem meldde, was een vrouw uit Taiwan. Zij zegt dat haar iPhone 8 Plus openbarstte tijdens het laden, hoewel er een officiële laadkabel van Apple aan hing. Chinese websites melden dat het toestel is teruggestuurd naar Apple, en daar – zoals altijd gebeurt bij het bedrijf – wordt onderzocht of het probleem alleen dit toestel, of meerdere toestellen raakt.

Vervolgens kwam een tweede klant met hetzelfde probleem, in Japan. Ook deze meldt een opengebarsten behuizing van de telefoon. Het scherm is compleet losgeraakt van de aluminium behuizing. Hij heeft er een tweet met foto’s over verstuurd.

Advertentie

Batterijgas

In beide gevallen lijkt het erop, volgens MacRumors, dat de batterij is opgezwollen vanwege de vorming van gassen in de accu. Dat gaf druk op het scherm, waardoor het losbarstte van de rest van het toestel. Dat dit is gebeurd is vervelend voor de eigenaar, maar zal waarschijnlijk wel een erger probleem hebben voorkomen: een brand. Zoals bij de roemruchte Samsung Galaxy Note 7, die ontplofte omdat de opzwellende batterij geen ruimte kreeg.

Geen trend

MacRumors meldt dat het waarschijnlijk gaat om slechts enkele gevallen. Met miljoenen nieuwe iPhones die op hoge snelheid worden geproduceerd, kan het niet anders dan dat er wel een paar mislukkingen tussen zitten, vindt de site. Het komt vaker voor met lithium-ion batterijen.

Het lijkt er dus vooralsnog niet op dat er een groter probleem is dan met deze twee specifieke toestellen. Er is geen sprake van een ‘trend’, zoals zichtbaar werd bij de Samsung Galaxy Note 7, waar al gauw tientallen eigenaren klaagden over een ontploft toestel.

Alles over de iPhone 8 Plus is hier te lezen.

Reacties (1)