Apple neemt muziekherkenningsdienst Shazam over

12 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
shazam

Apple heeft bevestigd dat het de muziekherkenningsdienst Shazam heeft overgenomen. Het bedrijf heeft er 400 miljoen dollar voor neergelegd. Met de dienst is het mogelijk muziek te herkennen die je op de radio of op televisie hoort in films of series.

Apple neemt Shazam over

Apple heeft Shazam overgenomen, heeft het bedrijf bekendgemaakt. Eerder deze week kwam de deal al aan het licht, die zo’n 400 miljoen dollar waard is. Met de muziekherkenningsdienst is het mogelijk te achterhalen welk nummer je hoort op bijvoorbeeld de radio of tv, in films, series of videogames. Een vertegenwoordiger van Apple laat in een reactie weten dat beide bedrijven perfect bij elkaar passen, vanwege de passie voor muziek. Ook is naar buiten gebracht dat er een hoop plannen klaarliggen voor de toekomst.

Shazam is ongeveer een miljard dollar waard, dus Apple is een ware spekkoper in deze deal. Echter, het lukte de dienst maar niet een winstgevend verdienmodel op poten te zetten, dus is het nog maar de vraag of dat daadwerkelijk zo is. In 2016 behaalde de dienst een omzet van 54 miljoen dollar. Wat Apple nu precies van plan is te doen, is op moment van schrijven nog onduidelijk. Het kan zijn dat de techniek in Siri wordt geïmplementeerd en dat de applicatie verdwijnt, wat voor minder inkomsten gaat zorgen bij Spotify en Play Music.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)