Apple laat consumenten nu zelf iPhone repareren

17 november 2021 2 Minuten 0 Reacties
Apple

Apple heeft vandaag een belangrijke verandering doorgevoerd met betrekking tot het repareren van Apple-devices. Je kunt nu namelijk zelf je iPhone repareren. Later volgt ook de Mac.

Vandaag heeft Apple Self Service-reparaties aangekondigd. Daarmee krijgen consumenten die hun eigen reparaties willen doen de beschikking over originele Apple onderdelen en tools. Self Service-reparaties zijn in de VS vanaf begin volgend jaar beschikbaar en daar komen in de loop van 2022 meer landen bij. De iPhone 12 en iPhone 13 zijn als eerst aan de beurt, later volgen Mac computers met M1-chips. Net als ruim 5.000 erkende Apple serviceproviders (Apple Authorized Service Providers, AASP’s) en 2.800 Independent Repair Providers krijgen consumenten daarmee toegang tot originele onderdelen, tools en handleidingen.

In eerste instantie richt het programma zich op de onderdelen die het vaakst vervangen worden, zoals het display, de batterij en de camera van iPhone. In de loop van volgend jaar komen daar andere onderdelen bij. Als een Apple product gerepareerd moet worden, konden klanten daarvoor al op duizenden plekken terecht bij getrainde technici die met originele Apple onderdelen werken, zoals bij Apple zelf (in de Stores of via de post), AASP’s en Independent Repair Providers. Daar komt nu de mogelijkheid voor klanten bij om zelf hun reparaties uit te voeren.

Het is belangrijk dat je eerst de reparatiehandleiding doorneemt, zodat ze zeker weet dat je de reparatie op de juiste manier uitvoert. Vervolgens kun je de originele Apple onderdelen en tools bestellen via Online Store voor Self Service-reparaties. Klanten die na afloop het oude onderdeel naar Apple terugsturen om te laten recyclen, krijgen in ruil daarvoor korting op hun volgende aankoop. In de nieuwe Store zijn ruim 200 afzonderlijke onderdelen en tools te vinden, waarmee klanten de meest voorkomende reparaties van iPhone 12 en iPhone 13 kunnen uitvoeren.

Advertentie

Self Service-reparaties zijn met name bedoeld voor particulieren die voldoende technische kennis en ervaring hebben om elektronische apparaten zelf te repareren. Voor verreweg de meeste klanten is volgens Apple reparatie door een professionele partij met gecertificeerde technici die originele Apple onderdelen gebruiken de veiligste en meest betrouwbare oplossing.

Reacties (0)