‘Apple komt met kruising tussen iPad en MacBook’

26 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Apple Star

Al een paar maanden horen we zo nu en dan iets over een mysterieus project van Apple. Het bedrijf zou in het geheim werken aan een heel nieuw type apparaat, dat in de wandelgangen de codenaam Star gekregen heeft. Nu horen we voor het eerst iets over het apparaat.

De Apple Star

Bronnen van de site 9to5Mac die zich in de leveringsketen van Apple bevinden, stellen dat het bedrijf werkt aan een geheel nieuw type apparaat. Het zou een kruising moeten worden tussen de iPad en de MacBook. De Star zou beschikken over een aanraakscherm, maar ook over een ARM-processor (mogelijk van Qualcomm) en over 4G-connectiviteit.

De bronnen van de site stellen dat er al aan meerdere prototypes gemaakt zijn en dat het apparaat in elkaar geschroefd wordt door Pegatron. Dat is een Chinese fabrikant die ook andere iOS-apparaten maakt. Het bedrijf produceert de apparaten sinds januari 2018 en heeft een aantal exemplaren naar Cupertino verzonden.

Wat specificaties betreft, zou het apparaat een aanraakscherm hebben, een ingang voor een simkaart, GPS en een kompas. Ook is het waterbestendig en draait het apparaat op hetzelfde softwaresysteem als Macs. De Star lijkt  een hybride te worden en zou mogelijk de eerste ARM-notebook worden van Apple (waar Microsoft die apparaten recent in productie heeft genomen).

Wanneer de Star precies gepresenteerd moet worden is niet zeker, maar naar verluidt mikt Apple op 2020.

Reacties (0)