‘Apple iPhone X verkoopt minder goed dan verwacht’

26 december 2017 1 Minuut 2 Reacties
iPhone X

Volgens Aziatische media zou Apple de productie van de iPhone X flink hebben moeten terugschroeven vanwege de tegenvallende vraag. Zo zou Apple de orders met 40% hebben teruggeschroefd. Analisten zijn het oneens of de geruchten waar zijn.

Tijdens de kerstdagen brachten diverse Aziatische kranten naar buiten dat de iPhone X niet zo goed zou verkopen als Apple ingecalculeerd had. Zo zou Apple de verwachtingen inmiddels al met 40% hebben ingeperkt. Dit komt neer op een aantal van twintig miljoen minder verkochte telefoons.

Het nieuws verscheen eerst in een Taiwanese krant, waarna diverse andere kranten de berichtgeving overnam. Zo zou Foxconn Zhengzhou, waar de iPhone X geproduceerd wordt, geen nieuwe mensen meer aannemen en heeft Apple de orders met 40% gekort.

Diverse beursgenoteerde bedrijven die onderdelen leveren voor de telefoon raakten in een vrije val en ook Apple zelf stond flink in het rood. Volgens marktonderzoeksbedrijf JL Warren Capital LLC komt dit door de hoge prijs die de iPhone X heeft gekregen in combinatie met een gebrek aan innovatie in de nieuwste iPhone.

Advertentie

Verhaal is niet waar, aldus een analist van Rosenblatt

Een analist van de firma Rosenblatt zei vandaag echter dat de geruchten niet waar zijn. Volgens hun onderzoek wordt de productie van de telefoon helemaal niet teruggeschroefd en zijn de Taiwanese media verkeerd geïnformeerd. Volgens de analist wordt de productie teruggeschroefd van de iPhone 8 en 8 Plus en ligt de productie van de iPhone X nog altijd op schema volgens de verwachtingen. Ook zouden de verkopen nog gewoon volgens plan verlopen, waarbij er zelfs een groei van het aantal verkopen in China te zien zou zijn.

Of de verkopen nu wel of niet tegenvallen, erg goed is het verhaal in ieder geval niet voor de beursgenoteerde bedrijven die allen flink in het rood staan. Apple heeft zelf nog geen cijfers naar buiten gebracht over de verkopen van de telefoon, dus we zullen moeten wachten op de officiële cijfers om de waarheid te kunnen achterhalen.

Reacties (2)