Apple introduceert Apple Watch SE en Apple Watch Series 6

15 september 2020 4 Minuten 0 Reacties
apple-watch-series-6-2

Apple heeft vanavond geen iPhone aangekondigd zoals de traditie, maar gaf extra aandacht aan zijn slimme horloges. Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE zijn een feit.

Apple heeft nieuwe Apple Watches geïntroduceerd. Het gaat om de zesde generatie van het slimme horloge en een SE-variant. De grote nieuwe mogelijkheden van Apple Watch Series 6 zijn de zuurstofsensor waarmee je de zuurstof in het bloed kunt meten, plus het nieuwe besturingssysteem WatchOS 7.

Apple Watch Series 6

Apple Watch 6 is erg ingesteld op sportiviteit. Het horloge bevat een always-on hoogtemeter en Apple introduceerde meteen Fitness Plus, een betaald en optioneel abonnement waarmee je workouts kunt volgen. Met de Apple Watch Series 6 komt ook het nieuwe besturingssysteem WatchOS 7. Hierin vind je onder andere nieuwe gezinsconfiguratie, nieuwe mogelijkheden om je slaappatroon bij te houden, handenwasdetectie en de optie om wijzerplaten te delen. Er zijn sowieso zeven nieuwe wijzerplaten: Stripes, Chronograph Pro, GMT, Artist en meer.

Apple benadrukt dat het de zuurstofgehaltes van het bloed momenteel extra belangrijk vindt nu de pandemie de wereld in zijn greep heeft. Er werden voorbeelden getoond van mensen die bijvoorbeeld dankzij de hartmeter ontdekten dat ze een hartaanval hadden: kortom, Apple zet hoog in op fitheid en gezondheid. Het zuurstofgehalte in het bloed is het percentage zuurstof dat in je rode bloedcellen wordt gemeten. Zuurstof wordt door je hele lichaam getransporteerd en deze circulatie kan iets zeggen over de gezondheid van het lijf. Apple Watch meet het met vier groene, rode en infrarode leds plus vier fotodioden. Die schijnen op je bloedvaten en kunnen hieruit de saturatie (zuurstofgehalte) meten.

Advertentie

Het design van Apple Watch Series 6 is niet heel anders dan we gewend zijn, maar er komt wel een nieuwe rode variant aan. Er is ook een blauwe kast verkrijgbaar en nieuwe bandjes. Het solobandje is nieuw: dit lichte bandje is zacht en gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal. Dankzij de siliconen strengen gecombineerd met polyester garenvezels is het bandje rekbaar en blijft hij toch goed zitten om je pols. Ook zit er een always-on Retina-display op het armklokje met een helderheid die 2,5 keer zo goed is als die van Apple Watch Series 5. Zeker als je buiten bent in de felle zon, dan moet je het verschil kunnen zien, meent Apple.

Kaarten-app nu beter voor fietsers

Aan de binnenkant is Apple Watch Series 6 ook verbeterd. Er zit een nieuwe dual-coreprocessor in, gebaseerd op de A13 Bionic van iPhone. Het maakt het apparaat 20 procent sneller, terwijl de batterijduur 18 uur is. Dankzij Ultra Wideband-antennes en de U1-chip kan Apple Watch 6 ook ondersteunen bij digitale autosleutels. Opladen zou sneller moet gaan: de batterij is binnen anderhalf uur op 100 procent. Een groot voordeel, want dan kun je er snel weer mee de deur uit. Bijvoorbeeld om te fietsen: de Kaarten-app bevat nu routebeschrijvingen voor fietsers. Fiets je niet in Nederland, geen probleem: Siri kan dingen voor je vertalen via de Apple Watch.

Hoewel er voor gezinnen juist een functie is geïntroduceerd zodat iedereen binnen het gezin goed gebruik kan maken van het horloge, is er ook juist iets voor ouderen ontwikkeld. Denk aan een vereenvoudigde configuratieprocedure en een grote wijzerplaat die de tijd aangeeft. De Gezondheid-app op iPhone is bovendien voorzien van een nieuwe gezondheidslijst waarop senioren kunnen controleren hoe ze ervoor staan. Je kunt hierin onder andere zien of de valdetectie is geactiveerd.

Apple Watch Series 6 (GPS) is verkrijgbaar vanaf 429 euro en Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) vanaf 529 euro. De Apple Watches zijn vanaf vandaag te pre-orderen en worden op 18 september uitgeleverd. Het gaat om een release in de landen VS, Puerto Rico en meer. WatchOS 7 is per 16 september te downloaden voor Apple Watch Series 3 en nieuwer. Je hebt hiervoor wel een iPhone 6s of hoger nodig (met iOS 14 of hoger). Let op: Apple Watch 6 heeft geen ondersteuning voor 4G/Cellular in Nederland.

Apple Watch SE

Apple Watch SE wordt uiteraard ook voorzien van WatchOS 7. Dit nieuw geïntroduceerde slimme horloge heeft het grootste Retina-display op een Apple Watch. Net als Apple Watch Series 6 bevat het apparaat een hoogtemeter, gyroscoop en nieuwe bewegingssensoren. Apple Watch SE is een wat afgeslankte versie van Apple Watch 6.

Apple Watch SE (GPS) is verkrijgbaar vanaf 299 euro en Apple Watch SE (GPS + Cellular) is verkrijgbaar vanaf 349 euro. Ook deze horloges kunnen vanaf nu worden gepreorderd met een uitleverdatum van 18 september. Ook hier geldt dat de apparaten verschijnen in de VS, Puerto Rico en tientallen andere landen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)