Apple gaat volgend jaar misschien iOS- en macOS-apps samenbrengen

20 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
ios-macos

Apple wil ontwikkelaars mogelijk in staat stellen één app te bouwen die dan zou werken op zowel iOS als macOS, aldus de laatste geruchten. De applicaties zouden zichzelf kunnen aanpassen op het moment dat er een specifiek apparaat wordt gedetecteerd.

Apps macOS en iOS komen samen – gerucht

Bloomberg schrijft dat Apple iOS en macOS wil laten samenkomen door ontwikkelaars in staat te stellen apps te bouwen die op beide platformen werken. De apps die middels een nieuw ontwikkelingsplatform worden gemaakt zouden de hardware kunnen herkennen waar iemand op werkt en de interface daarop kunnen aanpassen. Ook wordt er op dat moment bepaald welke hardware-onderdelen er worden ondersteund. Zo heb je in het geval van de iPhone en iPad te maken met een touchscreen en op de Mac met een trackpad.

De plannen zouden nog aan verandering onderhevig zijn, maar zoals het er nu naar uitziet wil Apple de verandering volgend jaar doorvoeren. Mocht dit kloppen, dan zou Apple de veranderingen in juni tijdens Worldwide Developers Conference aankondigen en dan introduceren in de herfst, wanneer de nieuwe iOS- en macOS-versies beschikbaar zijn. Wanneer Apple dit voor elkaar krijgt, dan krijgen ontwikkelaars veel meer mogelijkheden met betrekking tot het sneller updaten van apps en het beter kunnen benaderen van nieuwe gebruikers.

Reacties (0)