‘Apple gaat eigen software op een andere manier testen’

21 november 2019 1 Minuut 0 Reacties
iPhone 9

Apple is niet helemaal tevreden hoe nieuwe versies van iOS getest worden en gaat nieuwe software op een andere manier testen, zo blijkt uit een verslag van Bloomberg. Dit moet gaan zorgen voor stabielere software.

In september van dit jaar werd iOS 13 gelanceerd, maar veel gebruikers klagen over de grote hoeveelheid bugs in het nieuwe besturingssysteem voor de iPhones. De afgelopen twee maanden zijn er zelfs acht nieuwe updates verschenen om alle problemen op te lossen. iOS 13 heeft problemen met apps die crashen, visuele glitches, een donkere modus die niet helemaal af is en zelfs aangekondigde functies die helemaal lijken te missen. Zo kon je ook bepaalde games niet spelen en sloten apps per ongeluk automatisch af.

Gebruik van software flags

In de nieuwe opzet gaat er intern het één en ander en worden interne testers nauwer betrokken bij Apple’s eigen ontwikkelaars. Hierbij worden zogenaamde ‘software flags’ in de code gebruikt, die de ontwikkelaars moeten helpen om veranderingen aan beta-versies door te voeren. De interne testers kunnen hier vervolgens direct mee aan de slag, zodat een slecht stukje code direct geïsoleerd kan worden. Dit moet hopelijk zorgen voor stabielere updates. Apple wil deze nieuwe opzet niet alleen doorvoeren bij iOS, maar ook bij andere software van het bedrijf.

Over iOS 14 is op dit moment nog niets bekend, maar Apple wil de problemen van iOS 13 met deze nieuwe opzet in de toekomst gaan voorkomen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)