Apple heeft de applicatie Workflow overgenomen, app is voortaan gratis

23 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
Workflow iPad

Apple heeft de applicatie Workflow overgenomen voor een onbekend bedrag. Het team achter de app zal voortaan voor Apple gaan werken. Verder is duidelijk dat de app in de App Store blijft staan en zelfs gratis wordt aangeboden.

Apple neemt Workflow over

Apple heeft aangekondigd Workflow over te hebben genomen voor een onbekend bedrag. Dit is een app gemaakt met de power user in het achterhoofd – een power user is een gebruiker van een platform die vaak gebruik maakt van meer geavanceerde functies, in vergelijking met iemand die zo’n platform casual gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk snelkoppelingen te maken van een specifieke actie. De app biedt gebruikers in elk geval een hoop personalisatiemogelijkheden aan — mogelijkheden die je vaak aantreft in besturingssystemen voor pc’s.

Meestal betekent een dergelijke overname dat een team wordt overgenomen en bij het bedrijf gaat werken dat hen overneemt, en dat de app dan uit de digitale winkel verdwijnt. Maar in dit geval loopt het anders. Ja, het team werkt voortaan voor Apple, maar de app zal vanaf vandaag gratis worden aangeboden. Wat Apple precies van plan is met Workflow, is momenteel nog niet duidelijk. Waarschijnlijk wordt de expertise van het team ingezet om iOS te verbeteren. In 2015 ontving de applicatie nog een Apple Design Award van het bedrijf.

Workflow

Reacties (0)