‘Andromeda OS, samenvoeging Android en Chrome OS, komt eind 2017 op Huawei-tablet’

16 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
andromeda-os

Google zou achter de schermen nog steeds bezig zijn met de ontwikkeling van Andromeda OS. Dat is een samenvoeging van de besturingsssystemen Android en Chrome OS. Eind volgend jaar zou de eerste Andromeda-tablet van Huawei worden gepresenteerd.

Wordt Android 8.0 Andromeda?

Dat meldt 9to5google. Deze site houdt alle geruchten over Andromeda OS al geruime tijd in de gaten. Op basis van anonieme bronnen bij Google wordt voorspeld dat Android 8.0 feitelijk Andromeda OS wordt. Chrome OS zou hierin opgaan.

Huawei

Dat Huawei de eerste Andromeda-tablet gaat presenteren, lijkt echter ietwat onwaarschijnlijk. Deze Chinese fabrikant heeft eerder de productie van de Google Pixel geweigerd (waarna Google naar HTC ging). Huawei wilde dit niet doen omdat de eigen merknaam niet op het toestel mocht staan.

Wellicht is dit bij Andromeda OS anders. Dit zou een besturingssysteem moeten worden voor alle fabrikanten die nu Android- en Chrome OS-apparaten produceren.

Pixel-laptop

Volgens de tipgevers van 9to5google zijn nu twee grote fabrikanten bezig met de ontwikkeling van Andromeda-producten. Dat gebeurt op basis van een software development kit die Google beschikbaar heeft gesteld. Die apparaten zouden over pakweg een jaar worden gepresenteerd. Die periode is overigens ook genoemd voor de presentatie van een ‘Pixel-laptop’  van Google, die dan waarschijnlijk meteen met dit nieuwe OS wordt uitgerust.

Nougat blijft Android

De ontwikkeling van Andromeda heeft geen gevolgen voor de Android 7.x-versies, meldt een tipgever aan 9to5google. Alle Nougat-versies blijven gewoon Androidversies, pas bij Android 8.0 wordt het de vraag of we nog over Android spreken, of over Andromeda.

Reacties (0)