Android Nougat is nu de op één na grootste versie van Android

09 januari 2018 1 Minuut 1 Reacties
Android Nougat logo

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers naar buiten gebracht. Uit de cijfers is op te maken dat Android Nougat flink groeit. Op dit moment is deze versie van het besturingssysteem de één-na-grootste versie, met nog een paar procentpunten achter Android Marshmallow.

Android Nougat blijft groeien

Google heeft deze week de meest recente Android-distributiecijfers vrijgegeven. Uit de cijfers blijkt dat Android 8.0 Oreo geen stijging heeft laten zien en nog altijd op 0,5 procent staat. Android 8.1 Oreo staat inmiddels ook in de lijst, met een aandeel van 0,2 procent. Waarschijnlijk komt dat doordat Google Android 8.1 heeft vrijgegeven voor Nexus en Pixel, terwijl ondertussen een handjevol andere smartphones draaien op Oreo. Ondertussen is er één Android-versie die wel hard aan het groeien is en dat is Android Nougat (7.0 en 7.1).

Android 7,0 Nougat steeg met 1,8 procentpunt en heeft nu 21,1 procent van de markt in handen. Android 7.1, eveneens Nougat, steeg met 1,2 procentpunt, waardoor dat aandeel op 5,2 procent staat. Het totale marktaandeel van Android Nougat staat nu op 26,3 procent en dat is een flinke groei ten opzichte van vorige maand (23,3 procent). Momenteel is Android 6.0 Marshmallow nog altijd de grootste versie, met 28,6 procent in handen. Android Lollipop, versies 5.0 en 5.1, hebben nu een gezamelijk marktaandeel van 25,1 procent.

Reacties (1)