Android Market nu ook als online web versie gelanceerd

02 februari 2011 1 Minuut 0 Reacties
Android-Market

Google heeft eindelijk een officiële Android Market webwinkel gelanceerd waar gebruikers applicaties direct van het internet kunnen kopen in installeren. Market.Android.com is al live met een compleet pakket aan applicaties beschikbaar uit de Android Market op een goed ontworpen nieuwe website. Android gebruikers kunnen applicaties direct naar hun smartphone of tablet downloaden, zonder het apparaat perse te verbinden met een PC.

Google heeft eindelijk een officiële Android Market webwinkel gelanceerd waar gebruikers applicaties direct van het internet kunnen kopen in installeren. Market.Android.com is al live met een compleet pakket aan applicaties beschikbaar uit de Android Market op een goed ontworpen nieuwe website. Android gebruikers kunnen applicaties direct naar hun smartphone of tablet downloaden, zonder het apparaat perse te verbinden met een PC. Ook kun je vanaf niet-Android apparaten toegang krijgen tot de Android Market.

De nieuwe online versie komt naar aanleiding van de vraag van vele Android gebruikers om een iTunes achtige webwinkel voor apps. De nieuwe website heeft een specifieke pagina voor elke applicatie met screenshots, preview video’s, gebruikers ervaringen en gerelateerde applicaties.

Android Market updates

Een andere update is het aanpassingen van de munteenheden. Nu kun je duidelijker zien wat je uitgeeft aangezien het bedrag in je eigen munteenheid getoond wordt. Ook kunnen ontwikkelaars verschillende prijzen voor verschillende internationale markten zetten.

Daarnaast is het nu ook mogelijk om in-app betalingen te doen. Dit houdt in dat ontwikkelaars upgrades, producten en diensten kunnen aanbieden vanuit de applicatie zelf, zonder de tussenkomt van handelingen via een web browser.

Reacties (0)