Android Auto lanceert vandaag officieel in Nederland en België

30 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
Android Auto

Android Auto wordt vandaag officieel gelanceerd voor de Nederlandse en Belgische markt. De Android-versie voor je infotainmentsysteem in je auto kun je later vandaag officieel vanuit de Play Store downloaden.

Wacht even hoor ik je misschien denken. Ik gebruik Android Auto toch al lange tijd in Nederland en België? Dat kan kloppen. Officieel kan je het besturingssysteem in Nederland en België niet in de Play Store downloaden, maar de app staat op Android 10 en Android 11 gewoon geïnstalleerd op je smartphone, zij het enigszins onzichtbaar. Voor Android 9 of lager kon je een .apk-bestand downloaden om de app op je telefoon te zetten. Vanaf 17.30 uur vandaag hoeft dat niet meer, want dan lanceert Android Auto officieel in de Benelux en kun je het ook uit de Play Store halen.

Hoe werkt het?

Ten eerste moet het infotainmentsysteem van je auto Android Auto ondersteunen. Volgens Google zijn er meer dan 500 geschikte modellen van 50 verschillende merken geschikt voor het besturingssysteem. Vervolgens koppel je je smartphone aan je auto via een usb-kabeltje en zie je op het infotainmentsysteem de interface verschijnen. Nieuwere auto’s kunnen ook de draadloze variant ondersteunen, dan heb je dat kabeltje niet meer nodig.

Android Auto

Het besturingssysteem voor je infotainmentsysteem tovert onder andere Google Maps op je scherm voor navigatie, Spotify voor muziek of ontvang je appjes op het scherm. Google Assistant is beschikbaar en je kunt feitelijk alles met je stem bedienen. Een simpele: ‘Hey Google, lees mijn appjes’ laat de virtuele assistent je WhatsApp-berichten voorlezen. En indien gewenst kun je met een stemcommando ook antwoord geven.

Advertentie

Binnenkort gaan we uitgebreid aan de slag met Android Auto in een achtergrondartikel. Om 17.30 uur is de officiële release in zowel Nederland als België.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)