Google noemt Android 8.0 officieel Android Oreo: dit moet je weten

21 augustus 2017 2 Minuten 2 Reacties
android-oreo

Google heeft maandagavond officieel onthuld dat Android 8.0 Android Oreo zal heten. Dit is een veiligere en snellere versie van het systeem. Google onthulde de naam van de nieuwe versie van het OS tijdens een speciale, maar zeer korte livestream.

Dit is Android Oreo: Android met versienummer 8.0

Google heeft tijdens een speciale, maar zeer korte livestream (van hooguit anderhalve minuut) bekendgemaakt wat de naam van de volgende versie van het Android-besturingssysteem zal zijn: dat is Android Oreo. Dat is niet geheel verrassend, aangezien er al langer geruchten bestonden over het idee van deze naam. Het is ook niet de eerste keer dat Google kiest voor het merk van een commerciële lekkernij. Eerder sloeg het bedrijf al de handen ineen met KitKat. Na KitKat verschenen Lollipop (5.0), Marshmallow (6.0) en Nougat (7.0).

Android 8.0 Oreo is vanaf vandaag uit de bèta gehaald en is nu – op moment van schrijven – in golven onderweg naar de eigen smartphones en phablets van Google, de Nexus- en Pixel-apparaten. Nu is het zo dat de build beschikbaar is op het Android Open Source Project en later zal het voorkomen dat de versie via over-the-air-updates (ook wel OTA’s genoemd) wordt vrijgegeven voor de rest. Heb je een smartphone van een andere fabrikant, zoals Sony, HTC of LG, dan kan het nog langer duren voordat je de grote update mag ontvangen.

We hebben eerder al over Android Oreo geschreven. In dit artikel krijg je een kort overzicht van een aantal features die je mag verwachten, terwijl we in dit achtergrondstuk de nadruk leggen op snelheid en in dit achtergrondartikel de nadruk leggen op veiligheid.

Nu al Android Oreo downloaden

Mocht je hebben meegedaan met de bèta-periode van Android 8.0 Oreo, dan zal Google je toestel als eerste voorzien van het nieuwe Android. Voor de mensen die nu goed opletten: ja, dat betekent inderdaad dat je je nu nog kunt aanmelden voor de bèta, de software kunt downloaden en je vervolgens kunt afmelden voor de bèta. Je hebt dan snel de nieuwste versie van Android, zonder het gedoe met updates die je toestel vreemd kunnen laten reageren. Meer informatie daarover vind je in dit artikel of in de blogs die Google vandaag gepubliceerd heeft.

Reacties (2)