Android 5.0 Lollipop bevat Flappy Bird easter egg

20 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
lollipop-flappy-bird

Elke versie van Android bevat een easter egg, verstopt onder de instellingen van het apparaat. In Lollipop is het een Flappy Bird-kloon. Je speelt met het Android-ventje, terwijl je hem al tappend moet begeleiden langs (bewegende) lolly's.

Easter eggs in Android

Elke versie van Android heeft zo zijn eigen, grappige easter egg, verstopt onder de instellingen van het Android-apparaat dat je gebruikt. In Android 4.0 KitKat vind je eerst het KitKat-logo, maar wanneer je dat ingedrukt houdt kom je uit op een soort tegelinterface (gelijk aan Windows Phone), met daarop plaatjes van de namen van oudere Android-versies. In Android 5.0 Lollipop krijgen we iets heel anders voor de kiezen – het is een heuse game geworden, in plaats van een interactief tegelwerk van kleurrijke plaatjes. Maak je borst maar vast nat.

In Android 5.0 Lollipop krijg je namelijk een Flappy Bird-kloon. Flappy Bird is dat irritante spelletje dat iedereen op een gegeven moment speelde, waarin je met een aantal taps op het scherm het vogeltje in de lucht moet houden, terwijl-ie navigeert door een serie buizen. De game was echt heel slecht en bevatte een hit detection (een ruimte om of op het personage binnen een spel waarmee het spel kan bepalen of dat personage geraakt wordt) van heb ik jou daar, waardoor je eigenlijk altijd veel te snel en op een oneerlijke manier af ging. Maar dat was juist de kracht.

Wanneer je straks met Android 5.0 naar Instellingen gaat, vervolgens naar Over deze telefoon en dan het Android-versienummer ingedrukt houdt, verschijnt het logo van Lollipop in beeld. Houd je die nog even ingedrukt, dan start de game vanzelf op en kun je zo lang spelen als je wil. Het is nog niet bekend of er een online highscore-systeem aan gekoppeld wordt – maar wij denken van niet, omdat dit een klein grappig onderdeel van het nieuwe besturingssysteem is.

Reacties (0)