Android 4.0 nu beschikbaar voor de ASUS Eee Pad Transformer Prime

10 januari 2012 1 Minuut 13 Reacties
ASUS-Eee-Pad-Transformer-Prime-front-Amethyst-Gray

Het zou pas op 12 januari gebeuren, maar ASUS en NVIDIA hebben vandaag tijdens een persconferentie op de CES 2012 bekendgemaakt dat bezitters van de Eee Pad Transformer Prime vanaf vandaag een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich kunnen verwachten. Op het podium kondigden beide fabrikanten de eerste Ice Cream Sandwich tablet ter wereld officieel aan.

Nou zijn er natuurlijk al meerdere Ice Cream Sandwich tablets gesignaleerd maar geen een daarvan is ook door Google gecertificeerd. Achter de Prime staan dus NVIDIA, ASUS en Google. CEO van ASUS Jerry Shen sprak vol enthousiasme over de Transformer Prime, wellicht niet wetend wat de gemiddelde koper van de tablet momenteel denkt. Op de Facebook pagina van ASUS stromen namelijk de negatieve reacties binnen over de nieuwe versie van de tablet.

De Transformer Prime is wereldwijd pas een paar weken beschikbaar en in Nederland pas enkele dagen. De tablet is zeer populair en vond in de eerste dagen en weken dan ook gretig aftrek. Toch heeft ASUS besloten nu al een nieuwe versie te lanceren met een Full HD display en een nieuw design. Vanzelfsprekend zijn veel early adopters (mensen die de Transformer Prime zsm gekocht hebben) hier helemaal niet blij mee. Uit Facebook berichten blijkt dat zij zich genaaid voelen en dat ASUS hen heeft opgescheept met een beta product. Ik kan me hier wel enigszins in vinden. Het is op zijn zachtst gezegd geen slimme actie van ASUS en het zou dan ook verstandig zijn consumenten die toch willen wachten op de nieuwe versie de kans te geven hun tablet terug te geven.

Kun jij jezelf er wel overheen zetten en ben je benieuwd naar Android 4.0 op de Transformer Prime? Bekijk dan de hands-on video die we maakten tijdens de Nederlandse lancering.

Reacties (13)