Analisten: Apple gaat profiteren van flop Galaxy Note 7

17 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
iPhone-7-plus-camera

Analisten denken dat Apple kan gaan profiteren van de flop van de Galaxy Note 7. De verwachting is dat er mensen gaan overstappen van Android naar iOS. Dat aantal zou ergens tussen de vijf en de zeven miljoen mensen kunnen gaan liggen.

Van Galaxy Note 7 naar iPhone 7 (Plus)

De ironie: Samsung probeerde mogelijk met haast de Galaxy Note 7 op de markt te brengen, om Apple en zijn iPhone 7-modellen te vlug af te zijn. Uiteindelijk ontstonden er problemen met die Note 7, waardoor de fabrikant de beslissing nam het apparaat terug te halen en niet meer te verkopen — en die beslissing kan er nu voor zorgen dat mensen alsnog overstappen op een iPhone 7 of iPhone 7 Plus. Dat denken althans een aantal analisten van KGI. Het zou hier gaan om vijf tot zeven miljoen overstappers, van Android naar iOS.

Uit enkele enquêtes blijkt dat een deel van de (in dit geval Amerikaanse) consumenten niet meer gelooft in het merk Samsung en dus ook geen smartphone meer van dat bedrijf wil hebben. Naast Apple zal ook Huawei in populariteit gaan toenemen, is de verwachting. Echter, we hebben hier voorlopig nog te makken met speculatie, dus moeten we nog maar zien wat de consument uiteindelijk besluit te doen. De Google Pixel XL is ook al heel slecht verkrijgbaar op dit moment, omdat mensen die smartphone ook massaal aan het bestellen zijn.

Reacties (0)