‘Amazon komt einde zomer met een tablet gemaakt door Samsung’

21 april 2011 1 Minuut 0 Reacties
apple-ipad-tablet-vs-amazon-kindle-ebook-reader-ereader

De geruchten over een mogelijke eigen Android tablet van Amazon blijven maar opduiken en nu wordt er gespeculeerd dat Samsung deze tablet zal ontwikkelen. Dit zou een interessante keuze zijn gezien het feit dat de Koreaanse fabrikant de belangrijkste leverancier van componenten is voor Apple, met wie ze bijna een forse juridische strijd aangaan. Dit alles wordt nog mooier wanneer je bedenkt dat Amazon volgens velen de beste iPad 2 rivaal zou kunnen maken.

Volgens Forrestor analist Sarah Rotman Epps zou een Amazon tablet de ultieme iPad 2 concurrent zijn omdat Amazon de mogelijkheid heeft om op prijs te concurreren gesubsidieerd door de content die ze biedt, en Amazon heeft de mogelijkheid om op distributie te concurreren. De laatste paar maanden is Amazon al stilletjes bezig om zich te wapenen voor de strijd tegen Apple en andere tablet fabrikanten.

Zo heeft Amazon recentelijk de Amazon Appstore voor Android applicaties gelanceerd. Daarnaast heeft Amazon natuurlijk al een grote bibliotheek aan e-books en heeft het bedrijf sinds kort ook een video streaming dienst. Vorige maand kondigde Amazon verder nog een Amazon Cloud Player streaming dienst aan waar gebruikers online hun media op kunnen slaan.

Als alles gaat zoals de geruchten voorspellen dan zou Amazon dus wel eens flink uit kunnen gaan pakken. Of Amazon kiest voor Android 3.0 Honeycomb is nog de vraag. Sommigen denken dat ze wellicht haar eigen OS zal ontwikkelen, maar het is waarschijnlijker dat het bedrijf een eigen schil om Android heen zal leggen. In ieder geval denkt Peter Rojas, tech editor bij Gdgt, dat de Amazon tablet einde zomer zal verschijnen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)