Adobe brengt een documentenscanner uit voor Android en iOS

18 november 2016 1 Minuut 1 Reacties
adobe-acrobat-reader

Adobe heeft een documentenscanner uitgebracht voor Android en iOS, waarmee je fysieke documenten kunt inscannen op je smartphone of tablet. Wanneer het document is ingescand, dan kun je ook direct je digitale handtekening toevoegen aan het bestand.

Documentenscanner van Adobe

Google heeft deze week een fotoscanner uitgebracht en Adobe brengt nu de documentenscanner uit, binnen de Adobe Acrobat Reader. Deze applicatie is nu verkrijgbaar voor Android en iOS en stelt gebruikers in staat belangrijke documenten in te scannen op hun smart device. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zakelijke kaartjes, bonnetjes of zelfs aantekeningen op een whiteboard. Wanneer het document is ingescand, kan het worden opgeslagen als een pdf-bestand. Ook kunnen gebruikers de omranding aanpassen van het digitale bestand.

Hoewel dit lang niet de enige documentenscanner is voor mobiele apparaten, maakt deze app wel gebruik van het machine learning-platform van het bedrijf, genaamd Adobe Sensei. Daarmee worden de randen van het document beter herkend, aldus Adobe, al kunnen gebruikers die randen later zelf bijstellen. Ook kan de scanner het perspectief van het document, evenals de helderheid, digitaal corrigeren. Wanneer het is ingescand, kun je het bestand opslaan als een pdf-bestand en gaan bewerken in bijvoorbeeld Adobe Reader.

De Adobe Acrobat Reader is gratis te downloaden uit de App Store en Google Play.

Adobe Acrobat Reader

Reacties (1)