Acer komt in 2013 met goedkope Android tablet en Nexus 7 concurrent

19 december 2012 1 Minuut 1 Reacties
Acer-Iconia-Tab-A110

Acer heeft eerder dit jaar de Iconia Tab A110 als directe Google Nexus 7 concurrent gelanceerd maar dit model heeft de Nederlandse markt nooit bereikt. Volgend jaar komt de fabrikant echter ook in Nederland met goedkopere Android tablets. Begin 2013 moet een Android tablet van ongeveer 150 euro verschijnen en later lanceert Acer een Google Nexus 7 concurrent.

Acer Iconia Tab A110

De Acer Iconia Tab A110 heeft Nederland dit jaar overgeslagen maar kijkend naar de specificaties en prijs is dit wel een interessant model. Zo beschikt de tablet over een quad-core Tegra 3 processor, 1GB aan werkgeheugen, en 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een USB poort en een HDMI aansluiting. Dit alles werd gelanceerd voor een prijs van 249 euro.

Goedkope Android tablet

Acer heeft vandaag tijdens een persbijeenkomst aangegeven dat volgend jaar meerdere goedkope Android tablets op de Nederlandse markt gezet worden. Het eerste model heeft een formaat van 7 inch, moet rond de 150 euro gaan kosten en zal tijdens CES 2013 begin januari gepresenteerd worden. Niet veel later moet de tablet op de markt verschijnen. Tegenover Allaboutphones laat Acer echter weten dat dit model qua prijs en specificaties onder de Nexus 7 gepositioneerd wordt.

Nexus 7 concurrent

Het eerste model zal dus niet direct kunnen concurreren met de Google Nexus 7 en vooral gericht zijn op consumenten met een beperkt budget. Toch wil Acer wel meedoen in de strijd om 7 inch tablets met hoogwaardige prestaties en high-end specificaties. Later in 2013 zal de fabrikant dan ook een tablet lanceren die de directe concurrentie met de Nexus 7 aan kan gaan. Over deze tablet wilde Acer echter nog geen informatie vrijgeven.

Advertentie

Op dit moment heeft de Google Nexus 7 nog maar weinig te vrezen van directe concurrenten. Zo is de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) goedkoper maar uitgerust met mindere specificaties en is de iPad mini een stuk duurder en uitgerust met een compleet ander besturingssysteem. Een overzicht van alle reeds gelanceerde 7 inch tablets vind je in onze tablet database.

Reacties (1)