7 inch budget tablet met PlayStation buttons

26 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
S7100-tablet

Tablets en games gaan hand in hand en daarom focussen veel tablet fabrikanten hun producten en reclame uitingen op gaming. Zo hebben we bijvoorbeeld veel gaming demonstraties op de Sony tablets en de ASUS Eee Pad Transformer Prime voorbij zien komen. JXD, een fabrikant uit China, heeft een tablet op de markt gebracht die speciaal ontwikkeld is voor games en fysieke knoppen bevat die we kennen van de PlayStation en PSP.

De S7100 tablet moet volgens de fabrikant alle mogelijke games af kunnen spelen, waaronder games van Apple’s iOS, Android, Sony’s PlayStation, Nintendo games, Arcade games en Sega games. Of het allemaal officieel is wordt niet duidelijk, maar dat kunnen we wel raden. Er worden standaard een hoop games meegeleverd al is niet duidelijk welke exact.

De S7100 beschikt verder over Android 2.2 Froyo als besturingssysteem, een 7 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een dual-core ARM Cortex A9 processor, 512MB aan werkgeheugen, 2GB tot 16GB aan opslaggeheugen, een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde, een 3 megapixel camera aan de achterzijde, Wifi, HDMI en een USB aansluiting. Helaas ontbreken de knoppen op de ‘schouder’ van de tablet die we wel terugzien op PlayStation controllers.

De tablet is bij het Amerikaanse isharegifts.com inmiddels te bestellen voor 139,99 dollar. Of en wanneer de tablet naar Europa komt is niet bekend.

Bron: TheVerge

Reacties (0)