7 inch BlackBerry PlayBook tablet inmiddels voor schijntje te koop

19 maart 2013 1 Minuut 2 Reacties
PlayBook-tablet

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat RIM haar eerste tablet introduceerde in de vorm van de BlackBerry PlayBook. Dit model werd met hoge verwachtingen in de markt gezet maar door beperkingen qua software, hoge prijzen en een snel veranderende markt nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen. Toch is de PlayBook al bijna weer twee jaar wereldwijd te koop, inmiddels echter voor een schijntje van het originele aankoop bedrag.

BlackBerry PlayBook

De BlackBerry PlayBook werd in mei van 2011 gelanceerd in drie varianten; een 16GB versie, een 32GB versie en een 64GB versie. De 16GB versie bleek een tijd terug al niet meer rendabel voor RIM, het bedrijf dat overigens sinds kort onder de naam BlackBerry gaat, maar de 32GB en 64GB versies zijn nog steeds te koop. De tablet beschikt onder meer over een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1GHz dualcore processor, 1GB aan werkgeheugen, twee camera’s, Bluetooth, HDMI en USB.

BlackBerry 10

Wat betreft de software kan de BlackBerry PlayBook, na verschillende updates, uitgerust worden met PlayBook OS 2.1. Deze versie bevat verschillende verbeteringen ten opzichte van de eerste PlayBook OS versie, waaronder de toevoeging stand-alone e-mail en agenda applicaties. Het mooie is echter dat je verzekerd bent van een update naar het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem. BlackBerry heeft reeds bevestigd dat alle PlayBook tablets de update ontvangen, het is alleen niet duidelijk wanneer.

Voor een schijntje te koop

Qua specificaties is de PlayBook niet een van de meest interessante tablets en qua software kun je beter krijgen, maar kijkend naar een prijs die tussen de 140 en 190 euro ligt krijg je toch een interessant toestel, zeker gezien de toekomstige update naar het gloednieuwe BlackBerry 10. Daarbij is de tablet een relatief goedkope compagnon voor BlackBerry smartphones met optimale integratie. In onderstaande prijsvergelijking zie je een aantal winkels terug die de PlayBook nog verkopen. Meer winkels en prijzen kun je vinden op de productpagina van de BlackBerry PlayBook.

Overigens heeft iBood op dit moment een interessante aanbieding waarbij de 64GB versie van de PlayBook nog maar 129,95 euro kost. Een tablet met 64GB voor dat bedrag zie je niet vaak voorbij komen. Bekijk de aanbieding.

Reacties (2)