IFA 2020 gaat door in afgeslankte vorm, maar blijft gesloten voor publiek

19 mei 2020 1 Minuut 0 Reacties
IFA-feature

De consumentenelektronicabeurs IFA, die elk jaar in de Duitse hoofdstad Berlijn wordt gehouden, gaat toch door. Vanwege de veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus zal het aantal bezoekers wel flink aan banden worden gelegd. Zo mogen er enkel werknemers van deelnemende bedrijven en techjournalisten komen, en blijft de beurs gesloten voor het grote publiek.

Toch een ‘echt’ evenement

Eerder was er nog sprake van een digitaal concept voor de IFA, waar de organisatie van de beurs niet veel details over bekend wilde maken. Diezelfde organisatie wil de IFA echter zo veel mogelijk in zijn normale vorm door laten gaan. Van 3 tot en met 5 september zullen er vier evenementen worden gehouden met verschillende onderwerpen.

Ten eerste de IFA Global Press Conference, waar deelnemende bedrijven hun presentaties en persconferenties mogen geven. Dan de sourcingshow Global Markets, die vooral is bedoeld voor elektronicafabrikanten onderling. Ten derde de IFA NEXT, waar de meest innovatieve gadgets zullen worden getoond. Deze zal dit jaar worden gecombineerd met het mobility-platform SHIFT, waar het vooral over ontwikkelingen in de auto-industrie zal gaan. En tenslotte de IFA Business, Retail & Meeting Lounges, die ook vooral interessant zal zijn voor de deelnemende bedrijven.

Stevige maatregelen

Om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te kunnen garanderen zijn er wel een aantal noodzakelijke maatregelingen getroffen. Zo mogen er maximaal 1000 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn in de hallen van Messe Berlin. Ook is de beurs dit jaar exclusief voor genodigden. Daarbij gaat het dus om medewerkers van deelnemende bedrijven, de pers en anderen die er vanwege hun beroep aanwezig zullen zijn. De beurs is dus niet geopend voor het grote publiek. Voor iedereen die de aankondigingen die er worden gedaan toch graag wil volgen, zullen er alsnog virtuele versies van de meeste evenementen worden gehouden. Hoe dat in zijn werk gaat zal op een later tijdstip bekendgemaakt worden.

Advertentie

Homecinema Magazine is natuurlijk aanwezig en zal verslag doen van alle belangrijke productlanceringen en ontwikkelingen. Houd dus begin september de website in de gaten voor het laatste nieuws en de eerste hands-on ervaringen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)