Xbox Series X krijgt geheugenkaarten: dit is hoe die kaarten werken

17 maart 2020 1 Minuut 0 Reacties
xbox-one-x-geheugenkaart

Microsoft maakte deze week alle specs bekend van de Xbox Series X. Zo krijgt de spelcomputer onder meer speciale geheugenkaarten. Een populaire fabrikant van harde schrijven, Seagate, is vooralsnog verantwoordelijk voor de productie van deze kaarten, waarmee je het opslaggeheugen uitbreidt.

Speciale geheugenkaarten voor Xbox Series X

Je stopt de speciale geheugenkaarten in de achterkant van de spelcomputer. Zo kun je dus snel voor extra ruimte zorgen. De Xbox Series X wordt geleverd met een solid state drive (ssd) van 1 TB. En hoewel dat an sich genoeg lijkt, moet je niet vergeten dat games steeds groter worden. De geheugenkaarten hebben dezelfde voordelen als de interne harde schijf en zijn geoptimaliseerd voor de Series X. Dat betekent dat je met een andere, externe harde schijf dus niet dezelfde laadsnelheden haalt als met de geheugenkaarten.

De externe harde schijven kunnen verder gewoon gebruikt worden voor het afspelen van Xbox One-, Xbox 360- en Xbox-games. Wil je dus echter gebruikmaken van geoptimaliseerde Xbox Series X-games, dan ben je op de interne of deze externe ssd-schijven aangewezen. Helaas heeft Microsoft nog niet laten weten hoe duur de kaarten worden, maar we kunnen ons voorstellen dat de prijzen niet laag zijn. Tijdens de lancering zul je ook alleen geheugenkaarten van Seagat aantreffen. Later wordt er meer bekendgemaakt over de hardware.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)